Aleksandrovac FNDj 1018d

 Aleksandrovac, 17. oktobar 2018. godine – Nakon višedecenijskog rada sa decom, rekonstruisan je centralni objekat Predškolske ustanove Naša radost u Aleksandrovcu. Fondacija Novak Đoković uložila je 7.215.700,00 dinara u adaptaciju i obnovu jedinog vrtića u ovom gradu, koji trenutno pohađa više od 400 dece.

Aleksandrovac FNDj 1018b

Ovom donacijom, Fondacija Novak Đoković obezbedila je zamenu kompletne stolarije, čime je poboljšana energetska efikasnost zgrade, te adaptaciju prostora i higijensko krečenje, dok su za mališane obezbeđeni i novi tepisoni.

Aleksandrovac FNDj 1018a

Anđelka Janić, projektna menadžerka u Fondaciji Novak Đoković, istakla je da se ulaganjem u predškolsko obrazovanje mogu promeniti ne samo životi dece, već i celokupne zajednice.

 „U jedinom vrtiću u Aleksandrovcu, koji ima višedecenijsku tradiciju u radu sa decom, boravi ukupno oko 600 dece. Stoga smo prepoznali važnost projekta i ulaganja u objekat. Do sada smo rekonstuisali ili izgradili 41 predškolsku ustanovu u Srbiji i na taj način pomogli više od 22.000 mališana i blizu 1.600 vaspitača. Cilj Fondacije je da najmlađima pružimo optimalne uslove za rast i razvoj, a našoj zajednici sada se pridružuju i predškolci iz ovog grada“, kaže Janić.

Rekonstrukcija vrtića je od izuzetnog značaja ne samo za mališane, već i za čitavu opštinu, rekao je dr Jugoslav D. Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac.

„Poslednjih godina ulažemo maksimalne napore kako bi roditeljima čija se deca nalaze u Predškolskoj ustanovi Naša radost olakšali roditeljstvo. Činimo mnogo da naši predškolci odrastaju zdravo i bezbrižno. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su pomogli u obnovi vrtića, a posebno Fondaciji Novak Đoković, čija je donacija od neprocenjive vrednosti u realizaciji ovog projekta. Nadamo se da će ovakvih inicijativa biti i u narednom periodu“, naveo je Stajkovac.

Aleksandrovac FNDj 1018c

Zahvalnost Fondaciji iskazala je i Daliborka Simić, direktorka PU Naša radost, dodajući da je adaptacijom objekta ostvaren zajednički cilj, odnosno stvaranje boljih uslova za vaspitno-obrazovni rad.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE