Sigurnost i bezbednost dece je najvažnija u svim segmentima društva a naročito u saobraćaju i pred roditeljima je stalni izazov da svoju decu zaštite na pravi način.

Decijesediste

Posle nedavno održane obuke pravilne upotrebe dečijih zaštitnih sistema u vozilu i dodele dečijih auto sedišta od strane Savet za bezbednost saobraćaja opštine Brus, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja (ABS), nastavlja se akcija na portalu BrusONLINE.com.

Nastavak ove akcije, uz dodelu dva dečija auto sedišta, ima za cilj da edukuje što više roditelja o pravilnoj upotrebi dečijih zaštitnih sistema u vozilu i da poveća bezbednost najmađih putnika u saobraćaju.

Pre dodele dva sedišta za putnička vozila roditelji će imati priliku da se upoznaju sa setom tekstova o neophodnosti dečijih autosedišta i pravilnom korišćenju iz priručnika Agencije za bezbednost saobrasćaja a potom, posle mini kviza, sedišta će biti uručena prema fizičkom uzrastu deteta.

Agencija za bezbednost saobraćaja ima ulogu i pokretača i nosioca aktivnosti ka podizanju svesti stanovništva o značaju upotrebe sistema zaštite unutar vozila – sigurnosnih pojaseva i dečijih sistema zaštite.

Tekst o održanoj obuci pravilne upotrebe dečijih autosedišta u Brusu pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE