U Brusu je održan protest podrške građanskim protestima širom Srbije "1 od 5 miliona"

Brus protest02022019

U subotu 02. februara 2019. godine, u isto vreme kada je počeo deveti protest u Beogradu protiv svega lošeg u društvu, započeo je i prvi put protest u Brusu.

Kako su i najavili organizatori protest nije bio stranački već protest podrške građanskim protestima "1 od 5 miliona" koji se održavaju širom Srbije protiv svega lošeg u društvu.
Okupljenim građanima na korzou kod hotela Zvezda obratio se Aleksandar Grbić a potom su prošetali dva kruga glavnom ulicom zadržavajući se ispred zgrade Opštine Brus da bi se nešto kasnije mirno razišli uz dogovor da se ponovo okupe na istom mestu i u isto vreme u subotu 09. februara 2019. godine.
"Na protestu su građani koji su nezadovoljni društvenim i materijalnim statusom. Neko će reći da nas je bilo malo ali naša snaga nije u brojnosti već u istini i želji da sačuvamo naše mesto. S obzirom na trenutni broj stanovnika u opštini Brus a naročito u samom gradu ovo je bio veliki broj građana koji se okupio. Pokazali smo da nas ima koji mislimo svojom glavom. Mi smo počeli da se borimo za našu budućnost i stvaranje boljih uslova kako bi nas što više ostalo ovde. Sve je manje dece u našoj opštini a i ovaj broj mladih koji je tu iskoristiće prvu priliku da ode odavde. Zašto? Koja je budućnost svih nas? Koja je budućnost prvo mladih i ovih koji stasavaju? Pogledajte ta naša sela koja su nešto dalja od asfalta, pa tamo su naši ljudi koji su zaboravljeni. A zašto je tako? Sigurno je da može drugačije i bolje. Zato smo na protestima protiv svega lošeg u društvu - protiv zaboravljenog sela, protiv cene malina od 60 dinara, protiv bogaćenja pojedinaca na račun svih nas, protiv nepoštovanja zakona, protiv bahatosti, protiv selektivne pravde...
i očekujemo da nas podrže rođaci, komšije i poznanici kako bi nešto promenili na bolje i izgradili bolju budućnost za sve nas." - rekao je Aleksandar Grbić.

Naredni protest u Brusu zakazan je za subotu 09. februar 2019. godine na korzou ispred hotela Zvezda u 18:00 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE