AC protest230219

Na četvrtom protestu pod nazivom #1od5miliona u Aleksandrovcu koji je održan 23. februara okupilo se oko 100 Župljana koji su, po lošim vremenskim uslovima, izrazili negodovanja protiv aktuelnog režima. Pred početak šetnje u ime organizatora kratko se obratio Strahinja Ivljanin i u uvodnoj reči se zahvalio okupljenim sugrađanima i najavio obraćanje narodnog poslanika Dragana Vesovića.

Dragan Vesović je obraćajući se narodu u svom kratkom izlaganju naglasio, da svaki građanin naše zemlje ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, i da je naš narod vekovima težio za sopstvenom slobodom. U to ime je takođe naglasio da i u ovim sadašnjim trenucima treba tako i da se oseća.
Nakon kratkog izlaganja Dragana Vesovića protestna kolona je krenula sa centralnog gradskog trga do glavne autobuske stanice i nazad.

Nakon šetnje objavljeni su zahtevi građana:
1. Ispitivanje porekla imovine svih javnih funkcionera i pojedinaca povezanih sa vlašću od 1990-2019 god.
2. Lustracija svih koji su zloupotrebili javne funkcije i resurse od 1989 godine pa nadalje.
3. Da se preispitaju sve odluke i validnost svih ugovora,kao i njihova štetnost(ako postoji) po opštinu i narod Župe,i da se naredbodavci i sprovodioci istih sankcionišu i o tome izvesti javnos Župe.
4. Veća finansijska pomoć opštine porodiljama i mladim bračnim parovima.
5. Obezbeđivanje efikasnije zdravstvene zaštite.
6. Pomoć i zaštita lokalne samouprave poljoprivrednoj i stočarskoj proizvodnji.
7. Donošenje dugoročne strategije (koja će i da se sprovodi )za ostanak, ali i povratak mladih i stručnih ljudi u Aleksandrovac.
8. Pomoć lokalne samouprave mladim stručnim i nezapošljenim licima u samozapošljavanju tj. da svoje ideje za privatni biznis pretoče u delo kroz razne vidove subvencionisanja.

Osim zahteva koji su izneti na sinoćnjem protestu, organizatoru skupa su napomenuli da svi zahtevi koji su izneti na protestu #1od5miliona Beograd, posebno klauzle vezane za KiM,promenu sistema i vladajuće garniture, podržani su od strane građana Župe.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE