PKS RPKKrusevac

PKS-RPK Kruševac u saradnji sa NSZ, Filijalom u Kruševcu organizuje prezentaciju Javnih poziva aktivnih mera zapošlјavanja u 2019.godini, u sredu, 13. marta, sa početkom u 12:00 časova, u sali PKS - RPK Kruševac, ul.Balkanska 63/4 sprat, 37000 Kruševac.

Nacionalna služba za zapošlјavanje je za realizaciju aktivnih mera zapošlјavanja u 2019. godini obezbedila 4 milijarde dinara i 550 miliona dinara za podsticanje zapošlјavanja osoba sa invaliditetom i raspisano je 12 javnih poziva, i to:
- Subvencija za samozapošlјavanje (+ Romi );
- Subvencije poslodavcima za zapošlјavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošlјivih na novootvorenim radnim mestima;
- Sprovođenje javnih radova (i za OSI );
- Program sticanja praktičnih znanja;
- Program stručne prakse;
- Program obuke na zahtev poslodavca;
- Program pripravnika za nezaposlene sa SSS;
- Program pripravnika za nezaposlene sa VSS;
- Subvencija zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva i
- Refundacija troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošlјavaju pod posebnim uslovima.

U drugom delu prezentacije biće predstavlјen konkurs za novi, deseti ciklus nacionalnog donatorskog programa, koji sprovodi „Pokreni se za posao“ NVO ENECA uz podršku kompanije Filip Moris u Srbiji. Program ima za cilј da podrži pokretanje i unapređivanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije koji imaju dobru, inovativnu i održivu poslovnu ideju.
Program „Pokreni se za posao“ ove godine pruža: donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne za pokretanje ili unapređenje biznisa, u vrednosti do 200.000 dolara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta; poslovne i stručne obuke; stalnu savetodavnu i mentorsku pomoć.
Kontakt osoba: Violeta Vidaković, T: +381 37 21 11 33, E: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
izvor:komoraks.co.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE