SOStel KS

U 2018-toj, SOS telefonu Udruženja žena Peščanik, za pomoć i podršku obratilo se 75 žena i 5 muškaraca, koji su pozvali u ime žena iz svog najbližeg okruženja, koje trpe nasilje u porodici. Ovaj broj može se smatrati godišnjim prosekom u radu SOS telefona u Kruševcu, za poslednjih 5 godina.

Ukupan broj pruženih usluga, inače, je 557. Registrovano je osim poziva i 90 dolazaka u prostor UŽ Peščanik, 32 data pravna saveta, 3 konsultacije putem e-maila, 5 pravnih saveta u vezi sa imovinskim pitanjima, 5 poziva radi primedbi na rad institucija i 1 poziv žene koja je pretrpela mobing. Od pomenutih 75 žena, 21 su korisnice podrške od ranije dok su 54 žene prvi put pozvale SOS.

Udruženje žena Peščanik je 2009. osnovalo prvi SOS telefon u Rasinskom okrugu za podršku ženama sa iskustvom nasilja. Od tada do danas, za pomoć i podršku obratilo im se blizu 1000 žena, kojima su pružene različite vrste usluga: informacije o pravu na zaštitu, ulozi institucija, radu SOS servisa, zakonskim rešenjima, pravna pomoć u pisanju podnesaka, emocionalna i psihološka podrška, pomoć u ostvarivanju kontakata sa institucijama i sigurnim kućama, advokatsko zastupanje pred sudom.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE