KS komorasezonski


PKS RPK Kruševac u saradnji sa NALED-om, organizovala je 14. marta 2019. godine obuku „Angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi: novi zakonski okvir i on-line sistem za prijavu radnika“. Obuka je bila namenjena servisnim centrima NALED-a u lokalnim samoupravama i poslodavcima koji angažuju sezonske radnike na poljoprivrednim poslovima.

U prvom delu, Dušan Radovanović, predstavnik NALED-a, govorio je o Zakonu o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u odredjenim delatnostima, koji je u primeni od početka ove godine, čiji je cilj bolji položaj sezonskih radnika i veća bezbednost, a što se tiče poslodavaca pojednostavljen proces prijave i odjave sezonskih radnika.

U drugom delu sastanka, Mihajlo Jovanović, takodje predstavnik NALED-a je govorio o praktičnoj primeni portala www.sezonskiradnici.gov.rs putem koga se elektronski i vrlo jednostavno vrši prijava i odjava sezonskih radnika, što daje mnogo prednosti od dosadašnjeg angažovanja putem privremenih i povremenih poslova. Nakon ovih prezentacija razvila se živa diskusija oko svih nedoumica koje su prisutni imali u vezi primene ovog zakona.
izvor:komoraks.co.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE