FondacijaDuskoJovanovic

Fondacija "Duško Jovanović" raspisala je konkurs za dodelu novinarske nagrade „Duško Jovanović" iz oblasti istraživačkog novinarstva za 2019. godinu koja je ustanovljena u znak sećanja na Duška Jovanovića, hrabrog novinara i istrajnog pregaoca istraživačkog novinarstva na prostoru Crne Gore.

Dodeljivanjem nagrade Fondacija želi da motiviše novinare da daju svoj doprinos u ispunjavanju osnovne misije medija, a to je da na profesionalan, istinit i hrabar način ukažu na probleme korupcije, organizovanog kriminala i pitanja od javnog interesa.

-  Nagradu čine Povelja Fondacije i novčani fond od 10.000,00 eura. Prva nagrada je 5.000,00 eura, druga 3.000,00 eura, a treća 2.000,00 eura.

-  Konkurs je otvoren u periodu od 01.04. do 30.04.2019. godine

- Pravo učešća imaju novinari koji su radove objavljivali u medijima (štampa, TV, radio, portal ili elektronska publikacija) neke od zemalja bivše SFRJ, u periodu od 30.04.2015. do 30.04.2019. godine.

Potrebna dokumentacija:
-  popunjen prijavni formular
- istraživački rad na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori (crnogorski, srpski, hrvatski i bosanski).

Za štampane medije dostavlja se skenirana strana medija u kojem je tekst objavljen ili link preko kojeg se može pristupiti mediju u kojem je tekst objavljen. Obavezno je da se vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja.

Za TV /Radio/Onlajn dostavlja se link preko kojeg se priča može pogledati, odnosno preslušati. Maksimalna dužina priloga je 30 minuta. Ukoliko prilog traje duže, autor je dužan da ga skrati, a link celog priloga može poslati uz ostalu dokumentaciju.

- potvrdu medija, potpisanu od strane urednika ili direktora, sa podacima o tome kada je i gde prilog, odnosno tekst objavljen.

(Obrazac prijavnog formulara i potvrde medija preuzeti na sajtu fondacije www.fondacija-duskojovanovic.com)

Žiri će doneti odluku o nagradi do 15. maja, a svečano uručenje nagrade biće 27.05.2019. godine, na godišnjici ubistva Duška Jovanovića.

Kompletnu dokumentaciju slati u elektronskoj formi na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

U ime Fondacije „Duško Jovanović”
Slavica Jovanović


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE