NP Dangrada200419

Novi Pazar danas slavi Dan grada i 558 godina postojanja, kada se prvi put pojavljuje u pisanim spisima 20. aprila 1461. godine u jednom dubrovačkom dokumentu.

Povodom Dana grada Skupština Novog Pazara proglasila je za počasnu građanku premijerku Novog Zelanda Džasindu Ardern a tom prilikom gradonačelnik Nihat Biševac objasnio je da je Ardern, iako mlada liderka, u jednom od najtežih trenutaka za njenu državu zadivila ceo svet svojim stavovima.

“Šireći toleranciju i razumevanje ona je mnogim liderima dala primer kako se u jednoj zemlji poštuju građanska prava i kako se u nemilim događajima pokazuje saosećajnost i zaštita žrtava”, poručio je Biševac.

Čestitku ali i poruku povodom Dana grada i 558 godina postojanja Novog Pazara uputio je gradonačelnik Nihat Biševac:

NP NihatBisevac19

"Novi Pazar 558. rođendan dočekuje kao grad prijateljstva, saradnje i uspeha. Želim vam srećan Dan grada i još mnogo godina zajedničkog rada i izgradnje. Multietičnost, gostoprimljivost, preduzetnički duh i solidarnost će uvek krasiti Novi Pazar i kroz sećanje na osnivače, ali i kao amanet za buduće generacije."

NP BijeloDugme0419

U sklopu obeležavanja Dana grada organizovane su brojne kulturne i sportske manifestacije, književne večeri, bazar, pozorišna predstava, eko festival, karneval mladih a za večeras je planiran nastup Bijelog Dugmeta.
izvor i foto:novipazar.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE