EU uztebe

Povodom 9. maja, Dana Evrope kroz kampanju #EUzaTEBE, biće održana velika žurka "Grad Evrope" u subotu, 11. maja na Trgu Nikole Pašića u Beogradu u periodu od 11:00 do 17:00 časova u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Na velikoj žurci "Grad Evrope" pripremljeno je mnogo zanimljivih sadržaja u 3 zone:
1. Posetite štandove zemalja Unije, upoznajte se sa zanimljivostima vezanim za njihovu kulturu, kuhinju, istoriju, običaje i saradnju sa Srbijom. Biće postavljena i bina sa koje ćete moći da čujete neobičnu muziku i da vidite zanimljive scenske nastupe, kao što su kafanska muzika nemačkog saksofoniste ili rok svirka slovačkog diplomate.

2. Srbija je zemlja košarke i ovog leta, zajedno sa Letonijom, organizovaće Evropsko prvenstvo za žene u tom sportu. Zato ćete na Trgu Nikole Pašića moći da vidite teren za basket po FIBA propisima, a, ako želite, imaćete priliku i da se oprobate u duelima za košarkaški tron. Za najbolje, predviđene su super nagrade.

3. Spremili smo i prostor za najmlađe, gde će moći da se oprobaju u kvizovima, slaganju Lego kockica, trkama i drugim aktivnostima, uz najviši stepen bezbednosti. Radoznali će moći da vide i interesantne naučne eksperimente i da nauče nešto o svetu koji ih okružuje.

#EUzaTEBE – naziv je krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom kampanje, u fokusu će biti ono što je do sada postignuto, kao i mogućnosti dalje saradnje i zajedničkog rada na projektima u velikom broju oblasti, od kulture, eneregetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju.

Detaljne informacije o #EUzaTEBE pratite na internet stranicama: www.europa.rs i www.euinfo.rs, kao i na društvenim mrežama. Uključite se koristeći hashtag #EUzaTEBE.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE