JPPuteviSrbije logo

JP "Putevi Srbije" je izdalo saopštenje povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodla 30. aprila 2019. godine na teritoriji opštine Kuršumlija i objava u pojedinim medijama:

"JP „Putevi Srbije" izražava duboko saučešće porodicama poginulih u teškoj saobraćajnoj nezgodi, na deonici Niš-Priština, u kuršumlijskoj opštini.

Povodom objava u pojedinim medijima da je državni put I B reda broj 35, deonica Niš-Priština u kuršumlijskoj opštini u lošem stanju, nazivajući ga „put smrti" kao i da je isti uzrok učestalih saobraćajnih nezgoda, JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost sledeće:

Državni put I B reda broj 35, deonica Niš-Priština, je korektan, sa kvalitetnim kolovozom i propisno postavljenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Poslednji put je rehabilitovan 2017.g. i u rehabilitaciju smo uložili 145.900.000,00 din.

Radi informisanja javnosti, u Opštinu Kuršumlija u periodu 2015-2018.g uložili smo ukupno 643.413.109,12 din., dok smo u Toplički okrug u istom periodu uložili u redovno održavanje i sanaciju pojedinih putnih pravaca ukupno: 1.076.275.027,19 din.

U redovno održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u 2019.g. u Opštini Kuršumlija uložićemo 38.500.000,00 din., dok ćemo u Toplički okrug uložiti 110.310.000,00din.

Nadležne institucije rade na ispitivanju kako uzroka tako i krivične odgovornosti koje su dovele do teške saobraćajne nezgode u kojoj je život izgubilo petoro lica.

Putevi Srbije sa stručnim ekipama i nadzorom redovno vrši kontrolu i pregled državnih puteva i objekata, ali će zbog nastale situacije, izvršiti i vanrednu kontrolu pomenute deonice i ukoliko se pokaže potreba predložiće nadležnima smanjene dozvoljene brzine na najmanju moguću.

Pored navedenog, iniciraće i razgovore sa lokalnom samoupravom u cilju donošenja zajedničkih odluka koje će uticati na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih, poštuju saobraćajne propise, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, ne uklanjaju i ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju jer time ugrožavaju bezbednost saobraćaja. "
JP „PUTEVI SRBIJE“


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE