UdruzenjeZenaPescanik KS

Povodom 10 godina rada SOS telefona za podršku ženama i deci žrtvama nasilja u porodici, Udruženje žena Peščanik organizuje još jedan događaj za prikupljanje sredstava za pomoć ženama i deci, koji su preživeli nasilje u porodici.

U ponedeljak 27. maja biće organizovan događaj "Zagrizi za žene i decu žrtve nasilja“ u kafeu Ex Ponto u Kruševcu sa početkom u 18:00 časova a gošće iz udruženja "Centar za devojke" Niš će izvesti performans o nasilju prema ženama

"Za žene i decu žrtve nasilja u porodici, prvi put smo zagrizle u kafeu „Kula“, 2016., naredne 2017. u kafeu „Kruška“, a 2018. u „Ex Pontu“. Novcem koji smo tada prikupile, mnogo puta platile smo putne troškove ženama koje žive van Kruševca za dolazak na razgovor sa SOS timom, kupile hranu i higijenska sredstva ženama koje nemaju sopstvene prihode, nabavile školski pribor za njihovu decu; za izvestan broj žena obezbedile smo smeštaj u sigurne kuće, drugima smo platile lekarska uverenja o povredama zadobijenim u nasilju i / ili psihološku intervenciju i pomoć." - navodi se u saopštenju Udruženja žena Peščanik.

Broj računa za donacije UŽ Peščanik je 205-232992-94, Komercijalna Banka.

Udruženja žena Peščanik


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE