Ziljci1107199a

Brus 11.07.2019. Posle održanog protestnog skupa u Žiljcima 07. jula protiv izgradnje derivacionih MHE danas su se meštani Žiljaka okupili ponovo kako bi sprečili istovar građevinskih mašina i time onemogućili započetak radova na izgradnji.

Ziljci1107199d

Na oko 1 km dalje nego gde je održan prethodni skup 07. jula građani su blokirali istovar mašina. Prisutna je i policija koja reguliše da se saobraćaj na ovoj deonici puta ka Kopaoniku nesmetano odvija ali i obezbeđuje bezbednost samih građana.

Ziljci1107199e
Pokušali smo da dobijemo par izjava ali meštani nisu želeli da daju izjave uz reči "Znamo mi za koga radiš a izjave dajemo samo prijateljima..." Na reči da je SO Brus nedavno usvojila Odluku radi izgradnje MHE u Krivoj Reci oni su rekli "To je za Krivu Reku a ne za Žiljke..."

SOBrus22 0619OdlukaMHE1 SOBrus22 0619OdlukaMHE2

Upitani da li znaju kakve su odluke donete za MHE u Žiljcima i važeće dozvole oni rekoše "Pa to ti treba da nas obavestiš..." Odgovorih "Ja ili Opština Brus? Da li ste se obratili Opštini Brus i saznate znate pravo stanje kao i na koji način da se izborite za svoja prava?"
Tada je nastao žamor i počeli su svi u glas da pričaju i to pomalo neprijateljskim tonom a u tom trenutku se pojavio i član Opštinskog veća Brus Predrag Obradović koji nije želeo da daje izjavu. Na upućeno pitanje "Da li zna da je Opštinsko veće predložilo SO Brus usvajanje Odluke radi izgradnje MHE u Krivoj Reci?" - odgovor je bio "Nisam prisustvovao toj sednici...".
Fotografije sa današnjeg protesta OVDE
SOBrus22 OdlukaMHE0619

Dok su meštani Žiljaka protestvovali 07. jula a i danas 11. jula najverovatnije nisu znali tj. nisu upoznati da su odbornici SO Brus na sednici održanoj 27. juna 2019. usvojili Odluku radi izgradnje MHE u Krivoj Reci a na predlog Opštinskog veća...

Ostaje pitanje protiv koga treba da je uperen protest meštana Žiljaka u zaštiti svojih prava i reke - protiv investitora MHE ili lokalne vlasti u Brusu koja donosi odluke i izdaje dozvole za izgradnju MHE?

Ziljci1107199k

Šta građani mogu uraditi ako nisu potpuno informisani i obavešteni od lokalne vlasti koje i kakve Odluke su usvojene uopšte a naročito u ovom slučaju oko izgradnje MHE na teritoriji Brusa kao i koje dozvole su sve izdate od strane Opštinske uprave Opštine Brus...
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Citalac. 155947551
Interesdzije,neznalice,poltroni,slihtare...dizaci prstiji.Verovatno se nisu u Ziljcima ugradli koliko im je dubok dzep.Pa ih zuljka.
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE