Nevreme nanelo ogromnu štetu građevinskim i elektro objektima i poljoprivrednom zemljištu na teritoriji opštine Blace

Blace 081901

Predsednik opštine Blace Milan Ćurčić na predlog štaba za vanredne situacije i zakonom ustanovljenih propisa koji regulišu smanjenje rizika od katastrofa doneo je Odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji cele opštine.

Vanredna situacija proglašena je zbog jakog nevremena koje je u petak 02. avgusta 2019. godine pogodilo Blace i nanelo nesagledivu štetu i posledice po građevinske i elektro objekte kao i zasadima na poljoprivrednom zemljištu (šljive i druge sadnice).

Nadležne službe preduzele su sve mere za sanaciju štete i pomoć ugroženom stanovništvu.

Planom ublažavanja i otklanjanja posledica elementarne nepogode razrađene su mere za hitno utvrđivanje nužnih potreba stanovništva na ugroženom području, utvrđuje se i procenjuje nastala šteta na stambenim objektima, objektima javne namene, infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu. Preduzimaju se i druge mere kojima se ublažavaju i otklanjaju neposredne posledice od elementarne nepogode i doprinose normalizaciji života i rada na ugroženom području.

Za potrebe hitnih intervencija uvedeno je dežurstvo i otvorena je telefonska linija za pomoć i podršku: +381 27 371 110

Nakon sednice štaba za vanredne situacije Opštine Blace održane 04.08.2019. godine a u svetlu organizovanja pružanja pomoći ugroženima u vanrednoj situaciji zbog elementarnih nepogoda koje su pogodile građanstvo, opštinski štab za vanredne situacije obaveštava sve ljude dobre volje koji žele i mogu da pomognu da je moguće izvršiti uplatu na račun.
Broj računa: 840-744151843-84, poziv na broj 29-023, model 97,

Svrha: Pomoć za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda

Primalac: Tekući dobrovoljni transfer od fizičkih i pravnih lica u korist nivoa opštine.

Kontakt za više informacija: +381 27 371 110 i e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Opština Blace se unapred zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji pomognu najugroženijima.Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE