Brus cesmapark08191

Brus,12.08.2019. Više puta smo se pitali zašto Brus, prvenstveno Opština Brus, zaboravlja događaje iz dalje i bliže istorije ali nikako da neko odgovori. Posle niza događaja koji su propušteni da se obeleže u prethodnom periodu i oda počast učesnicima tih događaja koji su dali i živote za svetliju budućnost nažalost ništa se ne menja na bolje... I dalje se zaboravlja...

I ove godine je propušteno da se obeleži Dan oslobođenja Brusa u Drugom svetskom ratu kako bi se građani podsetili na istoriju i poginule borce ali i zlodela neprijatelja nad stanovništvom.

Brus cesmapark08192

Nekada, ne tako davno, 10. avgusta je bila centralna proslava Dana opštine Brus a što je veoma zanimljivo, iako su na vlasti bili komunisti, tada manifestacija nije padala u dane Velikogospojinskog posta koji je jedan od strožijih postova.

Ostaje da se sačeka i vidi da li će u narednom periodu biti ispravljeno ono što je propušteno prethodnih godina.

Do tada, pogledajte neke od događaja koji su izgleda postali nevažni a trebalo bi da se organizuje njihovo obeležavanje i da se pominju sa ponosom -  OVDE klik
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 109518676
Pogresno postavljeno pitanje,kao i naslov...preformulisite.Ko kaze da Brus zaboravlja? U prvoj recenici je ceo odgovor.Taj neko,iz nadlezne sluzbe,zaduzen za događaje koji se zaboravljaju,sedi regularno u fotelji,prima platu,ne radi nista (citajmo radi po direktivi),i kad kad je na broju...Mnogo puta Opstina Brus se obrukala propisno,i javno,to cini i sada.
| 3 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE