AC asfaltiranje12192

Iako je građevinska sezona na izmaku, poslednje sunčane dane putari u aleksandrovačkoj opštini koriste da ugrabe svaki tren za asfaltiranje novih metara puta.

U okviru redovnih aktivnosti planiranih za ovu sezonu, uspešno je asfaltirana deonica u Strmenici, kao i u Mesnoj zajednici Pleš – zaselak Rajčići. Radove je izvelo aleksandrovačko putarsko preduzeće „Miras - B“, a novčana sredstva opredeljena su iz budžeta opštine Aleksandrovac. Meštani ovog zaseoka konačno mogu da odahnu, jer im je rešen jedan, od kako kažu, gorećih problema - a to je put.

AC asfaltiranje12191

Akcija je nastavljena i u Šljivovu, gde su asfaltirane deonice lokalnog puta u dva zaseoka - Aleksići i Jovkovići, kao i na mestu zvanom Čukara. Završetak radova obišao je predsednik opštine Aleksandrovac, dr Mirko Mihajlović, zamenik predsednika Mihajlo Milić – Geci i pomoćnik predsednika opštine za oblast odbrane i vanredne situacije, Dušica Džamić.

AC asfaltiranje12194

Radovi se finansiraju sredstvima iz budžeta opštine Aleksandrovac, a izvođač je „Metalplast – Pavlović“ Đurevac – Blace. Žiteljima Šljivova ovaj asfalt mnogo znači, znatno će im olakšati životne uslove i omogućiti da se uspešno bave poljoprivrednom proizvodnjom.

AC asfaltiranje12193

Akcija ugrađivanja asfalta se nastavlja i naredenih dana, a građevinske mašine su angažovane u mesnim zajednicama Bzenice – zaseoci Lukovići i Bogdanovići, Rogavčini, Lesenovcima – zaselak Katančevići i u Gornjem Stupnju. Ovih dana aktuelno je i nasipanje makadamskog puta u selu Rudenice. Radovi, uz dužini od jednog kilometra, od zaseoka Ivanovići do Pasjaka, finansiralo je i izvelo kruševačko putarsko preduzeće „Tehnogradnja“.

I tokom novembra meseca u opštini Aleksandrovac su završeni i započeti mnogi projekti zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Vladom Republike Srbije i državnim institucijama.
Tada su završeni radovi na asfaltiranju deonice puta od centra Mesne zajednice Gornje Rataje prema Omašnici koje je finansirala Vlada Republike Srbije.
U okviru redovnih infrastrukturnih projekata planiranih za ovu sezonu u opštini Aleksandrovac, uspešno je asfaltiran put u Donjim Vratarima – zaseok Zajići, radove je izvelo aleksandrovačko putarsko preduzeće „Miras - B“, a novčana sredstva opredeljena su iz budžeta opštine Aleksandrovac.

AC asfaltiranje1119

Intezivni radovi su izvođeni na pripremi za asfaltiranje deonice putnog pravca u Grčaku – zaseoku Veličkovići, dok su tokom novembra meseca izvođeni radovi na sanaciji lokalnih puteva u još deset sela.
Možda je opština Aleksandrovac mala opština ali ona je tokom 2019. godine imala velike infrastrukturne radove u koje su uložena ogromana sredstva i trud u cilju lakšeg i savremenijeg funkcionisanja lokalne zajednice što jasno pokazuje da je lokalnoj vlasti u Aleksandrovcu svoja opština itekako važna.
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE