Blace asfaltiranje1219

Ovogodišnja građevinska sezona u Blacu privodi se kraju kako se završava 2019. godina. Od brojnih gradskih i seoskih ulica koje su ove godine bile u planu za rekonstrukciju, ostalo je da se završi još Rekonstrukcija nekategorisanog puta u Đurevcu, Kutlovcu i u Blacu.

One će biti asfaltirane do kraja godine a jedini preduslov je lepo vreme. Sve što ne bude završeno do kraja godine nastaviće se čim vreme bude dozvolilo - saopšteno je od strane predsednika opštine Blace Milana Ćurčića koji je najavio i nove infrastrukturne projekte u 2020. godini.

Tokom ove građevinske sezone asfaltirana je deonica nekategorisanog puta u Svarču 1,2 km, Kutlovcu 2,5 km, trotoari u dužini oko 4 km, u ulici Kneza Lazara, Radomira Putnika, Svetog Save, Stevana Nemanje i u ulici Karađorđevoj.

Započeti su radovi na rekonstrukciji nekategorisanog puta u Đurevcu 1,2 km (Živkovići-Čolići-Nedeljkovići).

Ove godine zahvaljujući dobroj saradnji Opštine Blace sa Putevima Srbije, asfaltirano je 1 km kolovoza na državnom putu I B reda broj 38 (ulaz u Blace i pravca Kruševca), kao i 1,1 km na državnom putu II A reda 214 na deonici puta od Blaca prema Kuršumliji.

Na osnovu obećanja ministarstva građevinarstva datom predsedniku opštine, asfaltirana je i deonica opštinskog puta u dužini 3,2 km od Međuhane do Pretrešnje a nedavno je završeno i asfaltiranje 1,2 km od Blaca do Stubla.

Od 13.09.2019. godine izvode se radovi na asfaltiranju državnog puta Blace – Beloljin. U okviru ove akcije, u planu je izvođenje radova na uređenju trotoara od Blaca do naselja Bela zemlja kao i postavljanje ulične rasvete.

Ove godine puno se radilo i na sanaciji štete nastale usled elementarne nepogode koja je zadesila Blace tokom avgusta. Završena je sanacija krova zgrade Doma zdravlja, kao i brojni stambeni objekti.

"Menjane su vodovodne cevi, u Karađorđevoj ulici, pa više ne bi trebalo da dolazi do pucanja cevi i čestih kvarova kako je bilo ranije, rekao je predsednik Milan Ćurčić".

On tvrdi da je napredak vidljiv u odnosu na prošlu godinu u više segmenata. U toku su radovi i na dogradnji Doma starih u Blacu a 20 miliona dinara biće uloženo i u dogradnju 400m2 Predškolske ustanove u okviru podrške ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

"Zahvalnost za ovako radnu godinu dugujemo i Putevima Srbije sa kojima imamo dobru saradnju, ministarstvu građevinarstva, i svakako predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Ove godine smo uradili puno a u sledećoj ćemo dati sve od sebe da uradimo još više. Nastavićemo sa asfaltiranjem ulica i trotoara uz još neke kapitalne projekte. Trebalo bi konačno da krenemo sa realizacijom projekta za prečišćavanje otpadnih voda. Imamo kapaciteta i podršku, da našu lokalnu zajednicu uredimo po meri svakog našeg sugrađanina" – rekao je Milan Ćurčić, predsednik opštine Blace.

izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE