EUPro SemFabrici 220518b

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici će 18. decembra 2019. godine u Čačku u prostorijama Startap centra Naučno tehnološkog parka Čačak uručiti nagrade učenicama i učenicima, pobednicima likovnog konkursa „Moja evropska zajednica“.

Evropska unija deceniju unazad podržava organizovanje ovakvih likovnih konkursa za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji kako bi mladi imali priliku da kreativno izraze svoje mišljenje na temu razvoja i evropskih vrednosti kao i da osvoje vredne nagrade. Ovogodišnja tema „Moja evropska zajednica“ podstakla je mlade da razmišljaju o problemima svojih sugrađana kao i mogućnostima da im pomognu, a od ukupno 153 pristigla rada žiri je odabrao 12 najboljih koji se nalaze na stranama kalendara Delegacije Evropske unije za 2020. godinu. Rezultati konkursa mogu se naći na internet stranici programa EU PRO: OVDE
Tokom boravka u Čačku, šef Delegacije EU Sem Fabrici će se sastati sa gradonačelnikom Čačka, Milunom Todorovićem i prisustvovaće svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana Grada Čačka.
Šef Delegacije EU posetiće i dva projekta koje u Čačku Evropska unija podržava preko programa EU PRO sa ciljem da doprinese unapređenju konkurentnosti lokalne privrede. Ambasador Fabrici će posetiti Naučno tehnološki park Čačak koji u partnerstvu sa Fakultetom tehničkih nauka u Čačku sprovodi projekat koji će pomoći malim i srednjim preduzećima iz Moravičkog, Raškog i Zlatiborskog okruga da započnu proces digitalizacije i tako povećaju svoju efikasnost i konkurentnost. Posetu Čačku ambasador EU će završiti obilaskom preduzeća Plazmateh koje je dobilo bespovratna sredstva Evropske unije za nabavku nove opreme kako bi unapredilo proizvodnju i otvorilo nova radna mesta.
Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE