Sudimlja IsailovicA

Beograd, 27.03.2020. -Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić uputio je apel velikim trgovinskim lancima da, u saradnji sa lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama širom Srbije, pomognu seosko stanovništvo u redovnom snabdevanju osnovnim životnim namirnicama u vreme epidemije koronavirusa.

Krkobabić, koji je i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, istakao je da je neophodna pomoć u boljem snabdevanju približno 3.500 sela u kojima rade prodavnice, uz napomenu da poseban problem predstavlja snabdevanje stanovnika u oko 1.000 sela u kojima prodavnice ne postoje.

Zato je neophodno da veliki trgovinski lanci što pre, u saradnji s lokalnim samoupravama, organizuju mobilne prodavnice – dostavna vozila koja će, poštujući sve mere ograničenja i opreza, snabdevati i najudaljenija sela u brdovito-planinskim i pograničnim područjima, poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, mobilne prodavnice mogle bi da dostavljaju i neophodne lekove, jer u mnogim selima nema ni apoteka.

Istovremeno, on je uputio apel zadrugama, koje su već aktivno uključene u pružanje pomoći, da starijima od 70 godina pomognu u obavljanju prolećne setve i da otkupljuju poljoprivredne proizvode, čija je prodaja otežana zbog ograničenja kretanja i svih drugih restrikcija uvedenih zbog epidemije.
izvor:srbija.gov.rs foto:Isailović Anđela


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE