DrMiodragLazic

Čuveni hirurg primarijus dr Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila 2020. godine od posledica korona virusa, objavio je tada Sindikat lekara i farmaceuta Srbije.

Primarijus dr Miodrag Lazić (Zemun, 31. maj 1955 - Niš, 14. april 2020), poznatiji kao Doktor Laza, bio je ratni hirurg dobrovoljac i vodio je Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je primio nekoliko odlikovanja. Patrijarh Pavle 1994. godine dodelio mu je orden "Svetog Save", Vojska Republike Srpske medalju "Milan Tepić" za hrabrost, a 20 godina nakon rata predsednik Republike Srpske orden "Krst Milosrđa". Nakon ratnih godina objavio je i autobiografsku knjigu Dnevnik ratnog hirurga.

Hiljade bitaka je dobio. Nažalost, ovu poslednju, njegovo srce nije izdržalo. Kako je i rekao, u svojoj poslednjoj poruci, „želja mu je bila da ode, na način na koji je i živeo“. Nažalost, tako se i dogodilo.

“Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiskom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.
U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav. Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom „Marš na Drinu“. Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.“

Legendarni hirurg i čovek, ljudina, primarijus dr Miodrag Lazić "Doktor Laza" sahranjen je na niškom Novom groblju.Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
zoran 129114770
samo da podsetim kada je pozvan na međunarodnom forumu gde je on izložio svoje iskustvo sa ratišta odmah su ga unapredili u primarijusa jer njegovo znanje nemoze se naučiti ni na jednom svetskom univerzitetu naklon moj voljeni doktore
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE