SrednjaSkolaBrus Vukovci2020

Brus,22.06.2020. Srednja škola u Brusu ispratila je novu generaciju đaka koja je ovu školu upisala 2016. godine. Četvoro učenika su nosioci Vukove diplome: Emilija Nedeljković, Vasilije Šljivić, Nina Raičević i Anđela Zdravić koja je ujedno i đak generacije.

Emilija Nedeljković nosilac Vukove diplome u srednjoj školi školske 2019/20. godine kao i u osnovnoj školi. EmilijaNedeljkovic 0620aPored odličnog uspeha u školi koji je doveo do ovog priznanja, postizala je i odlične rezultate na takmičenjima. Najviše uspeha je postigla na takmičenjima iz matematike gde je 2 puta predstavljala Srednju školu Brus na republičkom takmičenju Matematička olimpijada. Osvajala je nagrade na takmičenju Misliša, kao i na okružnim i opštinskim takmičenjima.
Takođe, pored matematike, Emilija se takmičila u sportskim disciplinama - atletika gde je osvojila prvo mesto na okružnom i drugo mesto na međuokružnom takmičenju u kategoriji štafeta 4x100m.
Već dugi niz godina svira frulu i u tome je vrlo uspešna gde je od svojih mnogobrojnih priznanja Emilija posebno izdvojila priznanje najboljeg soliste na međunarodnom festivalu u Grčkoj (Nei Pori).

Vasilije Šljivić nosilac Vukove diplome u srednjoj školi 2019/20. godine kao i u osnovnoj školi gde je VasilijeSljivic 0620abio i nosilac titule đaka generacije 2015/16.
U srednjoj školi Vasilije je samo nastavio sa svojim uspesima. U prvom razredu je osvojio treće mesto na okružnom takmičenju iz hemije i time osvojio plasman na republičko takmičenje.
U drugoj godini je učestvovao na takmičenju iz biologije na kom je osvojio četvrto mesto (falio mu je 1 bod za 3. mesto i prolazak na okružno). Pored takmičenja iz biologije i hemije osvajao je pohvalnice na takmičenju iz matematike Misliša i bio je član prevodilačke sekcije tokom srednjoškolskog obrazovanja.

 Nina Raičević nosilac Vukove diplome u srednjoj školi 2019/20. godine kao i u osnovnoj školi. Nina je u srednjoj školi nastavila sa uspesima na literarnim konkursima NinaRaicevic 0620aosvojivši drugo mesto i putovanje u Austriju u prvoj godini na konkursu "Da rat ostane samo igra", kao i drugo mesto sa pesmom "Vi naspram ljubavi i mene" na konkursu biblioteke Brus. Ninino kazivanje poznatih pesama takođe nije prošlo neopaženo donevši Nini prvo mesto na opštinskom takmičenju iz recitovanja dve godine za redom. Njeni uspesi su se prožimali i na takmičenjima iz drugih predmeta. Nina je učestvovala na okružnom takmičenjiu iz matematike kao i na matematičkoj olimpijadi. Tokom čitavog školovanja u ime Srednje škole Brus učestvovala je na okružnom takmičenju iz atletike u dispiclini skok u vis. Bila je organizator projektne nastave iz sociologije.
I pored brojnih takmičenja ona je bila i aktivan učesnik više sekcija poput prevodilačke, atletske, recitatorkse i novinarske, u kojoj je vršila ulogu zamenika urednika.

Anđela Zdravić đak generacije Srednje škole u Brusu 2019/20 za ostvareni uspeh AndjelaZdravic 0620atokom školovanja, nosilac Vukove diplome u srednjoj kao i u osnovnoj školi.
Kao učenica osnovne škole osvajala je mnogobrojne plasmane i nagrade na takmičenjima koje je nastavila da osvaja i tokom srednjoškolskog obrazovanja. U prvom razredu srednje škole je nakon plasmana na okružnom takmičenju osvojila drugo mesto na državnom takmičenju iz književne olimpijade, kao i još dve okružne nagrade narednih godina na istom takmičenju. Svoje školovanje u srednjoj školi je provela kao aktivni član učeničkog parlamenta sa kojim je organizovala brojne humanitarne akcije među kojima je i humanitarna akcija „Igre bez granica“. Takođe bila je i član mnogobrojinih sekcija (novinarska, istorijska, ekološka, prevodilačka i psihološka). Anđela je bila i redovni učesnik Frankofonije gde je na francuskom jeziku kazivala stihove francuskih pisaca. Pored svih uspeha i nanizanih takmičenja ona se u slobodno vreme bavila mnogim vannastavnim aktivnostima i redovan je član Etno grupe Brus.

BrusONLINE sa ponosom ističe da su ovo biseri naše budućnosti kojima želimo puno uspeha i sreće u daljem školovanju i životu. Naravno potrudićemo se da ih pratimo na njihovom životnom putu i zajedno sa njima da se radujemo i ponosimo postignutim rezultatima.
Tijana Ksenija Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Veki 209d
Divna deca. Roditelji budite ponosni. Želim vam sreću! ...i slažem se sa Aleksom, sumnjam da će se u Brus vratiti osim na god.odmor!
| 1 0
Aleksej 210d
Istinske vrednosti Brusa! Samo,kad bi se vratili iz Beograda,sveta ........
| 5 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE