DjordjeTomic 0620

Brus,29.06.2020 Na Vidivdan 2020 osnovna škola Jovan Jovanović u Brusu ispratila je još jednu generaciju osnovaca na put srednjoškolskog obrazovanja. Za đaka generacije proglašen je Đorđe Tomić, nosilac Vukove diplome i učenik sa zavidnim nagradama na školskim takmičenjima, posebno iz fizike i matematike.

Na početku svog školovanja Đorđe je ređao priznanja iz mnogobrojnih školskih predmeta, ali se već u šestom razredu odlučio da mu na dalje matematika i fizika budu prioritetni predmeti. Osim mnogobrojnih opštinskih i okružnih nagrada svakako su najvažnije one republičke nagrade, a njih Đorđe ima 8 prvih, 4 druge i 2 treće.

Nakon osvojene PRVE nagrade na Republičkom matematičkom takmičenju Misliša u drugom razredu osnovne škole, Đorđe je u narednim godinama nastavio putevima uspeha.

U trećem razredu je osvojio PRVU nagradu na Republičkom finalu takmičenja Misliša,a u četvrtom PRVU nagradu na Matematičkom turniru osnovnih škola Srbije.

Peti razred je završio sa osvojenom DRUGOM nagradom na Matematičkom turniru osnovnih škola.

U šestom razredu je zablistao iz fizike kada je na Državnom takmičenju sa maksimalnim brojem bodova osvojio PRVU nagradu, zatim iz Misliše na Republičkom finalu PRVU nagradu I DRUGU nagradu na Državnom takmičenju iz matematike.

U sedmom razredu Đorđe je ponovio prethodni uspeh iz fizike i osvojio je PRVU nagradu na Državnom takmičenju, zatim je sa maksimalnim brojem bodova osvojio PRVU nagradu na Državnom takmičenju iz matematike... Uz ta dva uspeha, u finalu Matematičkog takmičenja Kengur i na Matematičkom turniru osnovnih škola Srbije osvojio je DRUGU nagradu.

Za postignute takmičarske rezultate Đorđe je nakon šestog razreda nagrađen Zahvalnicom grada Brusa,a nakon sedmog razreda jednim od najvišim opštinskih priznanja - Plaketa grada Brusa.

U ovoj školskoj godini,Đorđe je izborio plasman na Državna takmičenja iz matematike, fizike i Misliše, ali takmičenja nisu održana zbog epidemiološke situacije u Republici Srbiji.

Đorđe svoje dalje školovanje planira u Matematičkoj gimnaziji Beograd, gde je početkom juna polagao prijemni ispit i osvojio maksimalni broj bodova na prijemnom testu.
BT


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE