EtnoGrupaBrus 07201

Članovi Etno grupe Brus osvojili dva prva mesta i posebnu nagradu na 25. Javorskom saboru dvojničara i starih instrumenata.

Na 25. Javorskom saboru dvojničara i starih instrumenata nastupio je deo muzičkog sastava Etno grupe Brus koji su osvojili dva prva mesta i jednu specijalnu nagradu.

EtnoGrupaBrus 07203 EtnoGrupaBrus 07202 EtnoGrupaBrus 07204

Na ovom prestižnom takmičenju prva mesta su osvojili Luka Milanović (okarina) i Milisav Jovanović (duduk) , dok je Milici Cincarević (frula) pripala specijalna nagrada publike za najmlađeg učesnika.

EtnoGrupaBrus 07205

Sabor se održava u slavu i čast junaka Javorskog rata (1876) i majora Mihaila Ilića, komandanta Druge užičke brigade Srpske vojske, koji je u 32. godini života, u jurišu na turski šanac na Jankovom visu, otišao u legendu i pesmu.

Javorski sabor se decenijama održavao u nedelju pred Vidovdan na dan Kalipoljske bitke Javorskog rata, počev od 1907. godine i otkrivanja spomenika javorskim junacima.

Javorski sabor, 25. po redu, održan je pod  pokroviteljstvom Opštine Ivanjica i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE