RDS RaskaCzKGradac0820

Raška,12.08.2020. Doneta je odluka o otkazivanju Raških duhovnih svečanosti 2020 ali ipak će biti uručeno tradicionalno priznanje „Stefan Prvovenčani“ koje se od 2000. godine dodeljuje za izuzetan doprinos nacionalnoj kulturi.

SAOPŠTENjE ORGANIZACIONOG ODBORA RDS 2020

Kada nešto radite i spremate godinu dana, sa velikom ljubavlju i entuzijazmom, nije lako doneti odluku o otkazivanju.

Međutim, širom sveta se otkazuje ili odlaže veliki broj kulturnih događaja, pozorišta i bioskopi ne rade, najpoznatiji festivali se ne održavaju ili se održavaju u nekim drugim formatima.

Nadali smo se da će se epidemiološka situacija promeniti, međutim, to se nije desilo i ovakva odluka je bila neizbežna.
Veoma bogat, internacionalni program ovogodišnjih Raških duhovnih svečanosti, bio je spreman još u maju i zaista nam je veoma žao što neće biti predstavljen našoj publici.

Pokušaćemo da sve programe zakažemo u istim terminima naredne godine. Poruku koju smo i ovim Svečanostima hteli da pošaljemo – koliko je važno održavati kvalitetne kulturne programe van velikih centara i kako je na Svečanostima u Raški „kultura mera svih stvari“, probaćemo da dočaramo različitim radovima umetnika i dizajnera, čiji će prevashodni cilj biti promocija i vizuelna prezentacija Raških duhovnih svečanosti.

Ovogodišnji dobitnik tradicionalnog priznanja „Stefan Prvovenčani“, koje se od 2000. godine dodeljuje za izuzetan doprinos nacionalnoj kulturi, biće proglašen narednih dana.

U ime Organizacionog odbora RDS,
umetnički direktor,
Nikša Barlov

izvor i foto Centar za kulturu Gradac, Raška


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE