MiladinVukojicic profesorMida

Brus,20.08.2020. Nedavno smo imali priliku da sretnemo profesora Miladina Vukojičića koji svoje penzionerske dane provodi u selu Blaževo, u opštini Brus. Profesor Mida, kako ga svi znaju, veoma je aktivan što se tiče pisanja kako bi se sačuvala istorija i tradicija blaževačkog kraja. Često je pisao i pesme koje planira uskoro da štampa i objavi kao zbirku pesama pod nazivom "Zatvorena knjiga".

O knjizi ćemo pisati više kada bude izašla iz štampe a vi se najverovatnije pitate "Ko je profesor Miladin Vukojičić Mida?"

Miladin Vukojičić, poznatiji kao profesor Mida, je profesor srpskohrvatskog (srpskog) jezika i jugoslovenske književnosti. Rođen je 03. aprila 1947. godine u selu Borance, opština Brus, od oca Sekule i majke Cvete (rođene Kovačević).
Osnovnu školu učio je u Borancima i Blaževu, učiteljsku u Kruševcu, Višu pedagošku u Kragujevcu - odsek srpkohrvatski jezik i jugoslovenska književnost. Na istom odseku diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu.
Od 1969. godine radio je u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Krivoj Reci. Od 1977. godine pa do kraja radnog staža (2012) radio je u osnovnoj školi Vuk Karadžić u Blaževu. Danas živi u Borancima i Blaževu i snatri nad krajolicima "Planine Bogova", srpskim Olimpom.

Kada iz štampe bude izašla "Zatvorena knjiga" otvorićemo je i saznati više o profesoru Midi.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE