Balkon proba02
Dramski studio Srednje škole Brus nastavlja rad i u školskoj 2015/2016. godini, i to još intenzivnije. Kada su neki pomislili da je Studio možda u krizi ili prestao sa radom, jer je veći broj članova nastavio školovanje van Brusa, profesor Ljubiša Krasić je sve prijatno iznenadio i obradovao pripremom nove pozorišne predstave.

Na probi nismo mogli sakriti zadovoljstvo što je broj članova od ove školske godine znatno veći a to je samo potvrda da je rad ovog Studio na pravom putu i da sve članove moramo podržati i pomoći im još intenzivnije, a naročito profesora Krasića.

Balkon proba01
Kako nam je rekao profesor Krasić: "Dramski studio je svojim dosadašnjim radom izvršio veliki uticaj na mlađe generacije učenika i u ovoj školskoj godini upisano je 12 novih članova. Studio sada broji 17 članova a naši novi članovi su učenici prvog razreda gimnazije. Kao rezultat ovolikog broja članova, nastala je i ideja da se svi uključe u predstojeću predstavu što je naišlo na sjajan prijem kod učenika i njihovu veliku želju da se dokažu." 
Novi članovi su pokazali svoj talenat na probi ali videlo se i da su već duži period radili na pripremi nove predstave koja će uskoro biti premijerno izvedena.
"U toku prvog polugodišta, od oktobra meseca,  održavaju se probe za predstavu "Balkon", čije će premijerno izvođenje biti 29. marta u 19 sati u sali Kulturnog centra u Brusu." - rekao je i najavio premijeru profesor Ljubiša Krasić.
Predstava "Balkon" je asocijacija na Šekspirov balkon iz dela "Romeo i Julija" ali je radnja prilagođena današnjem vremenu, odnosno današnjim dešavanjima.


Režiju, kao i do sada potpisuje, profesor Ljubiša Krasić, kao i adaptaciju scenarija Vlada Dimovskog prilagođenu našem prostoru i sadašnjem trenutku.
Izbor muzike je prepušten Aleksi Kneževiću, a provereni majstor svetla je Nikola Aleksić.
U predstavi glume: Strahinja Vukojević, Emilija Milosavljević, Pavle Jovanović, Ljubica Lapčević, Isidora Džodić, Marko Pavlović, Nikola Jelić, Jovan Čoloveić, Milan Vuković, Anastasija Kljajić, Marijana Nedeljković, Teodora Jezdić, Dimitrije Vukosavljević, Sara Deljanin, Aleksandra Nikolić, Kristina Letunica, Marko Pavličević i na veliko zadovoljstvo svih, u ovu predstavu biće uključen, bruski (i školski!) bend Vremeplov.

Vidimo se na Balkonu 29. marta 2016. u 19 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE