Brus mionaColic0521b

Brus 16.05.2021. Na Poetskom konkursu Desanka Maksimović 2021 koji je danas održan u Valjevskoj gimnaziji između jedanaest finalista bila je i učenica Srednje škole Brus Miona Čolić koja je osvojila ukupno teće mesto sa svojom zbirkom pesama "Latice".

MionaColic Valjevo160521a

Na finalnom takmičenju, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije, 16. maja svaki finalista se predstavio publici sa po tri svoje pesme, po sopstvenom izboru koje je ocenjivao žiri koji su činili Dragan Lakićević - književnik i glavni urednik Srpske književne zadruge, akademik Matija Bećković - pesnik i dr Vera Vaš - profesor književnosti.

Valjevo ColicKrasic0521a Valjevo ColicKrasic0521b

Po završetku oficijalnog programa i dodele nagrada napravljene su zajedničke fotografije učenika učesnika sa članovima žirija i organizatorima a potom su im se pridružili i mentori.

Brus ColicM KrasicLj0521
Mionin mentor je bio profesor Ljubiša Krasić, profesor srpske književnosti i jezika u Srednjoj školi Brus, koji je 2019. godine bio mentor učenici Anđeli Miljković koja je tada, u finalu Poetskog konkursa Desanka Maksimović, osvojila takođe 3. mesto.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Tamara Luković 90990910
Bravo Miona! Sve čestitke!
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE