MiladinVukoicic 0621a

Brus 07.06.2021. Ponekada se pitamo kako nastaju književna dela posebno poezija koje stvara Miladin Vukojičić, profesor srpskohrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti u penziji, koji živi i stvara u Blaževu i blaževačkom kraju.

Nedavno smo imali priliku da čujemo i vidimo jedan deo nastajanja nekih novih dela i poezije koje je profesor Miladin Vukojičić zapisao tokom putovanja autobusom od Blaževa do Brusa.

MiladinVukoicic 0621b
Iako je malo bio iznenađen našim pitanjem ipak je bio rad da nam kaže ali i pokaže kako nastaje novo delo ili dopuna nekih već objavljenih dela.

"Stvaranje poezije je inspiracija i misao trenutka. Tada je potrebno sve to zapisati odnosno skicirati da se misao ne izgubi i zapisuje se na najbliže dostupnom papiru. Ovaj put je to bilo na nekim dokumentima ali tako je to..."-  rekao je Miladin Vukojičić, profesor u penziji

Iz razgovora smo shvatili da je u pripremi novo književno delo ali prvo i najverovatnije će biti dopuna nedavno izdate zbirke pesama "Zatvorena knjiga" o kojoj možete pročitati više OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE