EtnoGrupaBrus Ivanjica0621

Brus 30.06.2021. Frulaši Etno grupe Brus su i ove 2021. godine uzeli učešće na Javorskom saboru dvojničara i starih instumenata u Ivanjici koji je održan po 26. put na kom su se okupili svirači da pokažu svoje umeće i kako se čuva tradicija i izvorno narodno stvaralaštvo.

Članovi Etno grupe Brus su i pored odličnog nastupa nažalost ostali bez plasmana ali su svo četvoro dobili zahvalnice, dok je Sofija Kolarević koja ima 9 godina i svira fruluza dobila diplomu za najmlađeg učesnika sabora.

Sabor je održan 27. juna i zvuci dvojnica, frule, gusala, okarine, duduka, lejki, dugih svirala i drugih starih instrumenata pokazali su da stari instrumenti na kojima su svirali naši preci nisu zaboravljeni, da naš narod čuva kulturno blago i da mladi nastavljaju tradiciju. Posebno raduje učešće mladih svirača koji na najlepši način čuvaju kulturološki identitet Srbije.

Sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije kategorizovan je od Udruženja TIM Srbije drugom kategorijom manifestacija, a manifestaciju podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
izvor:glaszapadnesrbije.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE