NP ZemanFest2021

Novi Pazar 06.07.2021. World Music Fest Zeman 2021 je petodnevna avangarda svetskih muzičkih baština koja će biti održana od 26. do 30. jula u Novom Pazaru.

World Music Fest Zeman biće otvoren 26.07. izložbom fotografija koja je posvećena nedavno preminulom Ešrefu Džanefendiću koji je bio deo organizacionog tima Zeman Festa. Na taj način, festival mu se želi zahvaliti i odati počast za trud i umetnički rad koji je ostavio iza sebe.

Narednog dana, 27.07. publici će se predstaviti turski ansambl Istanbul Kolektif. Ovaj energični ansambl izvodi muziku Anadolije i Istočnog Balkana, kombinujući je na jedinstven način koji slušaoce ne ostavlja ravnodušnim. 

Potom, 28. jula beogradski umetnik, Marko Louis, sin pokojnog pevača Ljubiše Stojanovića - Louisa, će prvi put nastupiti u Novom Pazaru. Jedinstvenim muzičkim stilom koji uspešno kombinuje elemente jazza, modernog zvuka i domaćeg etna, Marko obećava nesvakidašnji imuzički doživljaj. 

Trećeg dana, 29. jula, festivalu se pridružuje internacionalna grupa iz Španije, Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Riječ je o svetski poznatom sastavu sa decenijskim iskustvom u izvo+enju Balkanske muzike. Na čelu sa novom pevačicom, Margheritom Abitom iz Italije, ovaj sastav publici Novog Pazara poručuje da se pripreme za noć koju će dugo pamtiti. 

U okviru World Music Fest Zeman 2021, 30. jula biće održano takmičenja u izvođenju tradicionalne muzike Balkana, Glas Zemana 2021. Deset finalista, prethodno izabranih putem konkursa, takmičiće se za vredne novčane nagrade. 

Program World Music Festa Zeman ove godine  građanima Novog Pazara, Srbije, ali i celoj regiji, donosi svetski muzički zanos.

Organizatori vas pozivaju da se pridružite kako bi zajedno uživali u izvanrednim muzičkim nastupima tradicije i modernog stvaralaštva.

Festival će biti održan od 26. do 30. jula. Za više informacija posetite stranicu festivala OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE