Snevam sajamBG22b

Zbirka pesama SNEVAM SA VAMA autora Saše Markovića posle nedavne prezentacije u Brusu nalazi se i na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 2022, koji se završava u nedelju 30. oktobra.

Snevamsavama prezentacija1022

Promocija knjige u Brusu, rodnom mestu autora, izvedena je kao muzičko-poetsko veče a tekstovi pesama nisu bili samo čitani već i pevani, s obzirom da je Saša Marković deo svoga bogatog opusa i muzički obradio - za muzičku pratnju su bili zaduženi Ivica Ivanov i Žarko Rilak na gitarama kao i Dragoljub Grković na klaviru.

Snevam SasaMarkovic

Pesme koje je autor izabrao za svoju prvu zbirku posvećene su Brusu, ljudima koji su tu nekada živeli i koji su ostavili traga u životu autora Saše Markovića koji je rođen u Brusu novembra 1966. godine gde je završio osnovnu i srednju školu. Muziku je zavoleo u školskom orkestru OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Brusu, u kojem je svirao mandolu. Početkom devedesetih godina dvadesetog veka, zajedno sa svojim prijateljima Ljubodragom Vučkovićem Bucom i Dragoljubom Grkovićem Gagijem, osnovao je bend neformalnog imena STARI GRAD u kom je povremeni član bio i Vladimir Grčić Grča. Imali su veliki broj nastupa ali ostaće upamćene svirke u kafeu KRUG u Brusu, restoranu PIVNICA u Konacima na Kopaoniku I bašti restorana AVLIJA u Aleksandrovcu.
Radio je na Kopaoniku u inspekciji skijališta i kao instruktor skijanja, zatim kao spasilac na gradskom bazenu u Brusu i kao trener Teniskog kluba Brus. U leto 2002. godine prelazi da radi u Beograd, u MUP-u, do kraja 2021. godine kada odlazi u penziju.
Prve tekstove pesama počeo je da piše I komponuje tokom studentskih dana a inspirisan svojim uspomenama, kao I pesmama Umetnika iz Novog Sada, nastavio je da piše poeziju – plod svega toga je I prva zbirka pesama SNEVAM SA VAMA.

Zbirka SNEVAM SA VAMA sadrži više od 60 pesama u kojima je pomenuto gotovo 90 ljudi iz Brusa, nadimkom ili imenom.

Snevam sajamBG22a

Posetioci Sajma knjga u Beogradu 2022, koji se završava u nedelju 30. oktobra, imaju  prilike da se upoznaju sa piscem ove zbirke pesama na štandu izdavačke kuće "Septembar" (Hala 4, četvrti štand do izlaza prema rampama) u subotu i nedelju od 11:00 do 15:00 časova, kao i da dođu do svog primerka knjige uz potpis autora.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE