Usce folklorILU0323

Ušće 18.03.2023. U velikoj sali Doma kulture u Ušću danas će biti održani VII Susreti veterana folklora UŠĆE 2023 u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Studenica”.

Cilj organizovanja ovakvih susreta je bogaćenje kulturnih sadržaja u Ušću, čuvanje kulturne baštine, kao i druženje i saradnja kulturno-umetničkih društava.

Svaki susret, smotra, festival, učesnicima daju polet, motiv i izazov da spreme novu koreografiju, da nadmaše sebe iz proteklih izdanja. To su prilike kada svako društvo pokaže najbolje što ume i zna.

Za veterane, koji se sada već svi međusobno poznaju, a nekima su ti susreti doneli i velika prijateljstva, ovakva druženja pravi su vremeplov i sećanje na putovanja i takmičenja.

Organizatori najavljuju veliki folklorni spektakl u kome će svi uživati. Za publiku, ljubitelje folklora, uživanje za sva čula.

Učesnici VII susreta veterana su: KUD „Studenica“ Ušće, KUD „Milomir Glavčić“ Jošanička Banja, KUD „Jelek“ Podunavci, KUD „Riznica“ Kraljevo, KUD „Abrašević“ Kraljevo, KUD „Moravac“ Adrani, KUD „Moravac“ Ćićevac, KUD „Čukujevac“ Čukujevac, FA „Sveti Nikola“ Trstenik, Centar za kulturu „Žiča“ Žiča, ANI „Jovan Dučić“ Trebinje, Republika Srpska.

Početak koncerta zakazan je za 18 sati.

Ulaz za sve posetioce i ljubitelje folklora i narodnih običaja je besplatan. Sačuvajmo naše nacionalno blago od zaborava.
izvor :ILoveUšće foto:KUD„Studenica“ Ušće foto


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE