AljosaDjidic fotoVelickovicV

Povodom obeležavanja Dana opštine Brus 2023 večeras će građani i gosti opštine imati priliku da vide monodramu u izvođenju glumca Aljoše Đidića, koji je prve glumačke korake napravio u Brusu, i čuju jednu uzbudljivu, toplu priču koju je napisao Anton Pavlovič Čehov.

Priča nosi naziv "Strah - Priča mog prijatelja" i govori o prijateljstvu, jednoj ljubavi i životu na selu. Narator počinje svoju priču ovako:

"Moj prijatelj, Dmitrij Petrovič Silin, završio je univerzitet i dobio službu u gradu. S trideset godina napustio je službu, preselio se na selo i počeo da se bavi poljoprivredom. Vodio je gazdinstvo i prilično mu je išlo od ruke, ali činilo mi se ipak da to nije za njega i da bi mu pametnije bilo da se vrati u grad. Do duše, ja sam voleo da mu odlazim u goste i događalo se da ostanem kod njega na imanju i po dva-tri dana.
Bio je to pametan, dobrodušan, zanimljiv i iskren čovek. Međutim, uvek sam osećao neku nelagodu i neprijatno uzbuđenje kada mi je proveravao svoje skrovite tajne i nazivao naš odnos drugovanjem. U njegovom odnosu prema meni bilo je nečeg neprijatnog, tegobnog i rado bih tome bio pretpostavio obične, površnije prijateljske veze. U stvari, meni se neobično dopadala njegova žena Marija Sergejevna..."

Šta se dalje desi, saznaćete večeras 18. avgusta 2023. godine u 19:00 časova ako dođete u hol Centar za kulturu Brus gde je planirano izvođenje monodrame

Na pitanje postavljeno Aljoši da prokomentariše večerašnje glumačko gostovanje u Brusu, odgovorio je:

"Voleo bih da ovo bude samo početak gostovanja u Brusu i da na jesen, zajedno sa svojim kolegama, odigramo još dobrih i uzbudljivih predstava na bruskoj sceni... Da to postane deo kulturnog života našeg grada."

Nadamo se da će biti kako je Aljoša poželeo i voleo, što se tiče budućih pozorišnih predstava u Brusu, a kako je počo da se ostvaruje glumački san Aljoše Đidića 2014. godine i upis na Akademiju umetnosti u Novom Sadu pogledajte na linku OVDE
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE