DomanoviceviDani2021

Tradicionalna kulturna manifestacija DOMANOVIĆEVI DANI 2023 održava se 17, 18 i 19. avgusta u rodnom selu najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića - Ovsištu, nadomak Topole.

U godini kada se obeležava 150 godina od rođenja i 115 godina od smrti Radoja Domanovića tokom tri dana kulturne manifestacije ispred kuće slavnog pisca i satiričara, publika će gledati nastupe humorista, aforističara, satiričara i glumaca, kao i slušati priče o delima ovog velikog pisca.

Manifestacija je otvorena sinoć 17. avgusta u 19:00 časova programom pod nazivom "Ćeraćemo se još" u kom su učestvovali Matija Bećković - pesnik i akademik, Zoran Pavlićević- glumac amater, Đorđe Gojković - student i Teodor Karić - učenik koji su govorili stihove iz poeme.

Večeras,  petak 18. avgust, program se nastavlja u 19:00 časova tematskim delom Radojevići u kom učestvuju Kragujevački krug Željko Jovanović - satiričar, Marko Miljković - aforističar i Vladimir Stefanović - aforističar.

U subotu 19. avgusta je završni dan ove kulturne manifestacije pod sa tematskim delom Na tragu vođe koji počinje u 19,00 časova a učestvuju Vladimir Jokić - kolumnista lista Danas, Zoran Nikolić - novinar i urednik Radio Beograda, Milan Milosavljević - glumac i član Pozorišta na Terazijama.

Tokom održavanja Domanovićevih dana 2023 biće organizovana prezentacija tradicionalnih proizvoda Udruženja žena “Oplenac” Topola i druženje uz šumadijsku trpezu.

Nosilac projekta je Udruženje žena Oplenac – Topola dok je pokrovitelji: Opština Topola - Agencija za ruralni razvoj opštineTopola. Saradnici na projektu: Biblioteka “Radoje Domanović” Topola, TO “OPLENAC” Topola, Kulturni centar Topola, Udruženje “Festival Duodrame” Topola, MZ Ovsište.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE