Aleksandrovac ChristineMoro090516

Opštinu Aleksandrovac je juče posetila NJ.E. ambasadorka Francuske u Srbiji gospođa Christine Moro. Jedan od povoda je bila najveća dečija manifestacija u našoj zemlji „Srbija u ritmu Evrope“, na kojoj će ove godine u Ćupriji učestvovati i deca osnovnih i srednje škole aleksandrovačke opštine.

Njenu ekselenciju gospođu Christine Moro i predstavnike manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ u sali Skupštine opštine Aleksandrovac dočekao je dr Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac, sa saradnicima.
Prilikom veoma srdačnog susreta, predsednik Stajkovac govorio je o tome da se poseta desila na Dan pobede i Dan Evrope, jer francuski i srpski narod je oduvek bio prijateljski i kad je bilo najteže, i kad je bilo najlepše, a i mnogi poznati župski vinari školu su učili u Bordou. Zatim je francusku ambasadorku upoznao sa potencijalima Župe, a nakon toga prikazan je i film o privrednoj, kulturnoj i istorijskoj tradiciji Župe.

 

Gospođa Christine Moro je bila impresionirana potencijalima koje Župa poseduje i rekla je da će se potruditi da poseti jednu od najvećih privredno – turističkih manifestacija u Srbiji „Župsku berbu“. Zatim je izrazila zadovoljstvo što će deca Župe učestvovati na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ i pesmom i igrom predstaviti Francusku, a potom su predsednik Stajkovac, kao i deca učesnici takmičenja poklonili ambasadorki Francuske prigodne poklone u znak uspomene na posetu opštini Aleksandrovac.
Ovom prilikom gospođa Moro obišla je Zavičajni muzej Župe, Muzej vinarstva i vinogradarstva i Vinariju Nikolić u Vitkovu, i upoznala se sa bogatom tradicijom i istorijom župskog kraja.


izvor:Zupska Hronika


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Komšija 253272929
Ima i Brus divne predstavnike za ovu manifestaciju
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE