bojana

Ekaterini Aretaki Milosavljević i Teodora Kolarević učenice osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Brusa ostvarile su izuzetan uspeh na finalnim takmičenjima iz francuskog jezika, pod mentorstvom nastavnice Bojane Đokić.

Učenica osmog razreda Ekaterini Aretaki Milosavljević, pod mentorstvom profesorke francuskog jezika Bojane Đokić, učestvovala je na Republičkom takmičenju iz francuskot jezika, koje je održano u Beogradu, u Osnovnoj školi, Rade Drainac, koje se sastojalo iz četiri dela: razumevanje nepoznatog pročitanog teksta, razumevanje nepoznatog odslušanog teksta, test iz gramatike i vokabulara i konverzacija.
Od ukupno 45 poena iz prva tri dela takmičenja učenica Ekaterini Aretaki Milosavljević imala je 39 poena i delila 14. mesto. U prvom i drugom delu imala je maksimalan broj poena, a u trećem delu joj je nedostajao samo jedan poen da bude pozvana na konverzaciju - u konkurenciji od 120 kandidata na konverzaciju je pozvano 13 kandidata.
Na konačnoj rang-listi od 120 kandidata Ekaterina je zauzela 14. mesto i time ostvarila veliki uspeh.

Učenica osmog razreda Teodora Kolarević, pod mentorstvom profesorke francuskog jezika Bojane Đokić, učestvovala je na finalnom Takmičenju za frankofonu pesmu 2024, koje je održano u Nišu, u organizaciji Francuskog instituta u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Niš.
Takmičenje se odvijalo u dve kategorije, juniorskoj i seniorskoj - Teodora je učestvovala u kategoriji juniora gde je bilo osam takmičara, koji su zauzeli prva dva mesta u polufinalnim takmičenjima održanim u Kladovu, Nišu, Beogradu i Novom Sadu.
Teodora je bila prva u polufinalnom takmičenju u Kladovu a na finalnom takmičenju u Nišu imala je izuzetno zapažen nastup.

Uspeh Ekaterini i Teodore je ponovo potvrdio da su deca i obrazovanje budućnost Brusa u koje treba maksimalno ulagati i razvijati.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE