OSBlazevo predstava1217

Krajem 2017. godine, odnosno 28. decembra 2017. učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Blaževa izveli su predstavu "Različiti a isti" u prostorijama Biblioteke Brus u 14.00 časova.

Predstava je rezultat interkulturalnog projekta za koji je konkurs raspisala Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada, na temu "Poboljšanje uslova života Roma i drugih marginalizovanih grupa", a OŠ "Vuk Karadžić" iz Blaževa se našla među 10 izabranih škola u Srbiji.
U realizaciji predstave su učestvovali učenici od 3.do 8 razreda, koje su pripremale profesorke Marija Aleksić, prof. srpskog jezika, i Sanja Kačarević, prof. razredne nastave. Kao gosti, na predstavi su prisustvovali učenici romske populacije OŠ "Branko Radičević" iz Razbojne sa direktorom i prof.razredne nastave, profesori i direktori ostalih škola u opštini Brus, kao i korisnici Društva MNRL "Pčelica" u pratnji sekretara društva Tanje Milenković Đokić.
Učenici glumci su posle predstave gostima podelili prigodne novogodišnje čestitke - rezultat rada sekcije TIO, a u narednom periodu predstava "Različiti a isti" biće izvedena u školi u Vlajkovcima, Razbojni i "J.J. Zmaj" u Kruševcu.

Fotografije pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE