OSRazbojna foto1

U OŠ "Branko Radičević"  u Razbojni u prethodnom periodu bilo je dosta aktivnosti na poboljšanju uslova za rad nastavnika i učenika koji su ostvarili zavidne rezultate na školskim takmičenjima.

Dosta je učinjeno na poboljšanju materijalno-tehničkih uslova za rad učenika i nastavnika, a sva isturena odeljenja imaju na raspolaganju pristup internetu, video projektore, računare i štampače. Renovirana su gotovo sve škole u seoskim sredinama a radilo se „od poda do plafona“. Pred uslovima u kojima se odvija nastava mogu zavideti i mnoge škole iz većih gradova širom naše zemlje.

Treba napomenuti i da je škola deo pilot projekta E-dnevnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji je naišao na odličan prijem kod nastavnika, učenika i roditelja.

Nedavno su održana brojna takmičenja i OŠ“Branko Radičević“ ugostila je učenike koji su odmeravali znanje iz stranih jezika i geografije. Učenica Marina Erić plasirala se na okružno takmičenje iz ruskog jezika (III mesto), dok su plasman u isti rang takmičenja ali iz geografije ostvarile učenice VII razreda Elena Janković (I mesto) i Sandra Krpić (II mesto) a u VIII razredu Ivana Kričak (II mesto).

Na okružnom takmičenju u Književnoj olimpijadi OŠ "Branko Radičević" predstavljaće Sandra Krpić koja je na opštinskom takmičenju zauzela I mesto. Da matematika nije bauk pokazali su učenici Miljana Gajić ( V razred, III mesto), Sandra Krpić (VII razred, II mesto), Elena Janković (VII razred, III mesto) kao i njihovi drugari iz IV razreda Nevena Čikarić (odeljenje u Dupcima, II mesto), Lazar Bogdanović (odeljenje u Ravnima, III mesto) i učenica III razreda odeljenja u Zlatarima Elena Ralić (III mesto).

Plasman na okružno takmičenje iz biologije obezbedili su sledeći učenici: Pavle Čikarić (V razred, III mesto), Ana Timotijević (VI razred, II mesto), Jovana Perić (VI razred, III mesto), Valentina Kričak (VI razred, III mesto), Sandra Krpić (VII razred, II mesto) kao i Elena Janković (VII razred, III mesto).

Na takmičenju iz istorije isto je pošlo za rukom Ani Timotijević (VI razred, II mesto), Valentini Kričak (VI razred, III mesto) i Ivani Kričak (VIII razred, III mesto). Na opštinskom takmičenju iz tehnika i tehnologija učenici V razreda osvojili su prva dva mesta i to Miljana Gajić I mesto i Pavle Čikarić II mesto.

Učenici OŠ "Branko Radičević" su devet puta išli na skijanje ove zime (slike pogledajte OVDE) a dvoje učenika Mladen Grujić i Milijana Arsić uzeli su učešće i na nedavno održanom 3. Kruševačkom polumaratonu.

OŠ “Branko Radičević“ slavi svoju slavu u sredu 28. 03. 2018. godine i poziva sve ljude dobre volje da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i pokažu da se zalaganje, znanje i trud još uvek cene u vremenu u kome živimo.

OSRazbojna24316 02

prof. Aleksandar Kovačević


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Aljosa 158798335
Bravo! Svaka cast! Samo napred!
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE