Morska2

Dramski studio Srednje škole u Brusu uveliko radi na pripremanju premijere druge pozorišne predstave za ovu školsku godinu. U pitanju je predstava ''Kad onaj tamo umre'' po tekstu Novice Savića.

U radu na predstavi uključeno je šest učenika-glumaca: Jovan Čoloveić, Isidora Džodić, Marko Pavlović, Teodora Jezdić, Anastasija Miljojković, Dimitrije Vukosavljević, Marko Pavličević i profesor Ljubiša Krasić kao reditelj predstave. Scenografiju i kostimografiju, kao i za prethodnu predstavu, rade Ana Katančević i Mina Timotijević.

Predstava prati dešavanja u porodici koja je, naizgled, nekada bila srećna. Deca, sada odrasli ljudi, okupljaju se u roditeljskom domu. Otac im je na samrti. I, eto, prilike da se povede reč o nasleđu kad onaj tamo umre. Na površinu izbijaju sva neslaganja i nezadovoljstva, sve boli i nesreće koje su se dešavale i kojima su život i jedni drugima uzrok.

Uz svu tragiku, koja prati jednu porodicu na našim prostorima krajem devedesetih godina prošlog veka, prisutan je i crni humor kao vrsta bega i leka od tolike nesreće.

Premijera predstave je predviđena za 27. april u 20 sati, velika sala Centra za kulturu u Brusu.
foto:arhiva


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE