BuciniDani2019

Aleksandrovac 11.06.2019 - Svečanim otvaranjem i izvođenjem predstave "Petrijin venac" Atelje-a 212 u Domu kulture „Milosav Buca Mirković“ večeras u 20:00 časova počeće 6. "Bucini dani" i pretvoriće Župu u prvorazredni kulturni događaj.

PROGRAM za 11. jun (utorak) 2019.

19:30 - Dom kulture „Milosav Buca Mirković“
Otvaranje izložbe „Svetlana Ceca Bojković – Umetnost glume ili traganje za istinom“

20:00 - Svečano otvaranje „Bucinih dana 2019“
Predstava „Petrijin venac“ Atelje 212

„PETRIJIN VENAC“ Atelje 212

Sudbina Petrije iz malog rudarskog sela u Pomoravlju, u ovoj dramatizaciji posmatrana iz ugla tri Petrije: mlade, gradske i Petrije udovice, je univerzalna priča o ženi koju gnječi patrijarhat i njenim pokušajima da ga preživi, da opstane - ne i da mu se suprotstavi. "Svojom vitalnošću, ova žena uspeva sve da preživi. Koliko god da je život zatrpa kamenjem, Petrija se iz toga izvuče i uporno ide dalje. Nadam se da će predstava uticati na publiku toliko da se suoči sa pitanjima ovakvog sistema vrednosti, nad njima zamisli i to odnese kući," opisuje predstavu reditelj Boban Skerlić. U glumačkoj ekipi „Petrijinog venca“ su Milica Mihajlović, Jovana Gavrilović, Marta Bjelica, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Ivan Marković, Isidora Minić, Branislav Zeremski, Vladislav Mihailović i Jelena Rakočević.


Festival tradicionalno traje sedam dana i obuhvata sve oblike kulturnog, umetničkog i pozorišnog stvaralaštva. Pokrovitelj manifestacije je opština Aleksandrovac, a organizatori Dom kulture „Milosav Buca Mirković“, Zavičajni muzej Župe, Muzej vinarstva i vinogradarstva i Turistička organizacija Aleksandrovac.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE