logo brusonlineSvaki funkcioner je plaćen novcem građana opštine i države i morao bi da vodi računa kako troši novac iz budžeta, kao i da li za ta primanja i troškove ostvaruje rezultate koje građani očekuju.
Osim što izabrana, imenovana i postavljena lica u opštini Brus primaju platu, imaju pravo na službeni auto, mobilni telefon i druge beneficije, Opštinsko veće je odobrilo i mesečne limite za ugostiteljske usluge.

Tako mesečni limiti za ugostiteljske usluge predsednika opštine je 300.000, zamenika predsednika opštine 100.000, predsednika SO Brus 75.000 i načelnika opštinske uprave 50.000 dinara.
U periodu od 24. marta 2015.  do 01. januara 2016. godine, od kada su na vlasti u Brusu Koalicija "Svi za Brus" i NS, izabrana, imenovana i postavljena lica u opštini Brus potrošila su na ime ugostiteljskih usluga 2.390.674,00 dinara.
Da li je to mnogo ili malo pokazaće rezultati i završni račun opštine Brus za 2015. kada će građani moći da uporede da li su ovo bila uložena sredstva u cilju razvoja opštine Brus i koliko je u kojoj oblasti ulagano od strane opštinskih funkcionera. 

N.Miljković

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE