logo brusonlinePosle priča „da li se ili nije opština Brus zadužila 100 miliona dinara“ dobili smo potvrdu da je sadašnji predsednik opštine Brus, 14. oktobra 2015. godine, potpisao ugovor o kreditu sa jednom poslovnom bankom na iznos od 100 miliona dinara.

Po ugovoru nominalna kamatna stopa je 8,8 posto a troškovi obrade kredita su 0,5 procenata ili 500.000 dinara. Kredit je uzet na šest godina a prva godina je grejs period, dok će se kredit vraćati u 60 jednakih rata.

Kod koje poslovne banke uzet kredit, pod kojim uslovima, kakav je plan otplate kredita i u koje svrhe su planirana kreditna sredstva, građanima i javnosti treba da saopšte opštinski funkcioneri: predsednik Skupštine opštine Brus, predsednik opštine Brus ili  zamenik predsednika opštine Brus, što će možda učiniti na narednoj sednici SO Brus koja je zakazana za petak 29. januar 2016. godine. 

To je njihova obaveza i dužnost jer opštinsko rukovodstvo je izabrala SO Brus kako bi radili u interesu građana opštine Brus i ti izabrani rukovodioci treba da izveštavaju o svom radu, SO Brus i sve odbornike, odnosno građane opštine Brus.

N.Miljković



Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE