AC zgradaopstineAleksandrovac,17.09.2020. U sali Skupštine opštine Aleksandrovac danas je održana treća redovna sednica Opštinskog veća. Sednicom je predsedavao predsednik dr Mirko Mihajlović, a većnici su odlučivali o 22 tačke dnevnog reda.

Većnici su prvo razmatrali i utvrdili Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Aleksandrovac za 2019.godinu. Istaknuto je da su svi korisnici opštinskog budžeta, kako direktni tako i indirektni, redovno servisirani i da nije bilo značajnijih problema u poslovanju.
Članovi Veća su kao drugu tačku dnevnog reda usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Aleksandrovac za prvu polovinu ove godine.
Na današnjem zasedanju razmatran je i utvrđen predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Aleksandrovac za 2020.godinu, predlog prve izmene Programa održavanja, uređenja i izgradnje komunalne infrastrukture Opštinske uprave opštine Aleksandrovac za ovu godinu, predlog Odluke o dopuni Odluke o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti opštine Aleksandrovac, kao i predlog Odluke o pribavljanju, raspolaganju i upravljanju stvarima i drugim imovinskim pravima u javnoj svojini opštine Aleksandrovac.
U nastavku sednice većnici su utvrdili predloge rešenja o razrešenju i imenovanju Upravnog i Nadzornog odbora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava.
Takođe su usvojeni i predlozi za imenovanje novih članova školskih odbora u svim obrazovnim ustanovama na teritoriji aleksandrovačke opštine.
Konačnu reč o ovim, ali i ostalim predlozima odluka i rešenja koje su na prethodne dve sednice usvojili članovi Opštinskog veća, daće odbornici na sednici opštinske Skupštine, koja bi trebalo da se održi polovinom sledeće nedelje meseca septembra.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE