Brus glavnaulica0120Da li je u Brusu vreme da se organizuje emisija na lokalnoj televiziji koju građani očekuju još od 16. novembra 2012. godine? 
Lokalna televizija bi možda trebalo i da insistira na održavanju emisije "Otvoreno o svemu" kako bi građani dobili jasniju sliku o nekim stvarima koje su se dešavale i dešavaju u opštini Brus, kao i o budućim planovima razvoja, ili je možda bolje reći opstanka, sela i same opštine.

Građani smatraju da je sada pravi trenutak da se na lokalnoj TV organizuje emisija "Otvoreno o svemu" u kojoj bi gosti, sa jedne strane, bili aktuelni predsednik opštine Brus prof. dr Valentina Milosavljević, njenja zamenica Milijana Todorović i predsednica SO Dragana Despotović, sa druge strane prethodni predsednik opštine Brus Saša Milošević, bivša zamenica predsednika opštine Jasmina Savić. bivši predsednik SO Brus dr Miroslav Panić, kao i predstavnik opštinskog odbora SNS Brus ali i neko od predstavnika građana koji nisu članovi političkih partija i pokreta.

Tokom emisije gledaoci bi mogli dosta toga da saznaju o planiranim investicijama, zatim o turističkom uređenju Brusa i šta je u ponudi turistima u samoj varoši? Kolika je dosadašnja realizacija budžeta za 2020. i kako je planirano "punjenje" ali i "trošenje" budžeta u 2021. godini? 

Na temu poljoprivrede moglo bi da se čuje koja su konkretno planirana ulaganja u budući razvoj i kako će biti organizovana protivgradna zaštita tokom 2021. godine? 

Moglo bi da se čuje i kakva je podrška mladima - učeničke i studentske stipendije, kao i nešto više o podršci i zaštiti porodica sa troje i više dece? 

Da li je zadovoljavajuća zdravstvena zaštita građana na celoj teritoriji opštine Brus i kakvo je stanje i trenutna situacija u selima opštine Brus, naročito selima blaževačkog kraja? 

Kakvo je stanje i sigurnost gradskog vodovoda i da li će imati dovoljno vode tokom naredne letnje sezone?  Kakva je situacija sa vodom u turističkom centru Brzeće kao i u selima bruske opštine?

Dokle se stiglo sa izgradnjom gondole u Brzeću i kompleksa hotela na Kopaoniku? Da li je u planu gradnja nove "Bruske kuće"? 

Jedna od tema mogla bi biti i sport, grana u koju je u proteklih desetak godina dosta uloženo i da gledaoci napokon saznaju koliko je dosada uloženo u sport kao i koji su rezultati tog ulaganja?

Pre emitovanja emisije "Otvoreno o svemu" građani koje sada žive na teritoriji opštine Brus mogli bi telefonski ili putem mejla da upute pitanja gostima emisije kako bi saznali ono što ih interesuje, naročito oni stanovnici koji nameravaju da žive na teritoriji bruske opštine, i u kom pravcu da usmeravaju svoje porodične i poslovne planove... 

Ako dođe do realizacije emisije "Otvoreno o svemu" gledaoci će biti u prilici i da vide da li je sadašnja lokalna vlast u Brusu spremna za dijalog i koliko je otvorena prema stanovništvu, da li uopšte postoji opozicija u Brusu i kako će se sadašnja i prošla vlast snaći pri davanju konkretnih odgovora. 
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE