ArnoGujon dijaspora1120

Beograd,26.11.2020. Vlada Republike Srbije imenovala je, na današnjoj sednici, Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koja je organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova.

Tim povodom Arno Gujon se obratio javnosti putem svoje FB stranice:

"Драги пријатељи,

Велика ми је част да вам саопштим да сам на данашњој седници Владе Републике Србије именован на место Директора "Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у Региону" при Министарству спољних послова.
Ово је част за мене лично али и за целу моју породицу. На мени је сада велика одговорност. Не представљам више само себе или своју хуманитарну организацију, већ Државу Србију. Свестан сам да ћу бити изложенији него раније због тога и да излазим сада из своје зоне комфора... Али знам да ћу такође моћи да радим још више, боље и ефикасније за добробит земље коју сам срцем изабрао.
Кад сам прочитао основне циљеве Управе којом ћу руководити, нисам се дуго колебао да ли да прихватим или не :
- Очување и развој духовне, националне и културне самосталности српског народа изван матице.
- Побољшање положаја дијаспоре и Срба у региону.
- Економско и културно умрежавање са Србијом.
- Очување српског језика и ћириличног писма.
За све то се вреди борити, па чак и када борба изгледа неравноправна. Срби са Косова и Метохије, уз које сам провео 16 година свога живота, научили су ме својим примером да никад не треба одустати. Посао који ме сада чека јесте огроман. Али моја енергија да га обавим је још већа. Већ се радујем сусретима са нашим људима из региона и дијаспоре као и новим изазовима.

Хвала Влади Србије, Министру Селаковићу и Председнику Вучићу на поверењу као и на прилици да са највишег државног врха радим за Србију. Хвала свима вама на огромној подршци коју ми непрестано пружате од када сам се преселио у Србију 2012."

Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE