SOBrus23 08194

Brus,11.03.2021. Bivši odbornik SO Brus i nekadašnji zamenik predsednika Opštine Brus, Aranđel Stojković, dobio je sudski spor za nadoknadu troškova povodom odlaganja vraćanja odborničkog mandata u lokalnom parlamentu.

Osnovni sud u Brusu doneo je presudu sredinom januara meseca 2021. godine kojom je usvojen tužbeni zahtev tužioca Aranđela Stojkovića i naloženo je Opštini Brus da  imenovanom na ime naknade štete plati materijalnu štetu u iznosu od 55.000 dinara kao i nematerijalnu štetu u iznosu od 100.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom, od dana presude do dana isplate.

Kako je rekao Aranđel Stojković, bivši odbornik SO Brus i zamenik predsednika opštine, na ovu presudu žalbu su uložile obe strane.
Takođe, po rečima Aranđela Stojkovića, u toku je proces po tužbi za nezakonitu smenu sa položaja zamenika predsednika opštine Brus aprila meseca 2018. godine.

Podsećamo, do sudskog spora je došlo posle smene Stojkovića sa funkcije zamenika predsednika Opštine Brus u aprilu mesecu 2018. godine a odbornički mandat mu je vraćen na sednici SO Brus koja je održana 12. februara 2020. godine, odnosno odbornici su samo konstantovali potvrđivanje mandata odborniku po presudi Upravnog suda u Kragujevcu pogledajte OVDE.

Deo događaja oko (ne)potvrđivanja odborničkog mandata, od strane SO Brus, Aranđelu Stojkoviću po smeni sa funkcije zamenika predsednika opštine pogledajte OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 39d
Zasto mislimo svi da ce bivsi celinici ovoga grada snositi ikakve sankcije zbog ovakvih (ne) dela?! Pa pogledajte danas aktuelne direktore pojedinih ustanova u Brusu. Bas oni su kadar bivseg im šefa , koji je na odsluzenju kazne,za delo za koje su ga isti direktori danasnji javno podrzavali i aplaudirali ispred Opstine na kojekakvim spontanim skupovima.Deluje da su oni za to od nove garniture nagradjeni foteljama,ili su odjednom izgubili pamcenje i zaboravili na svoja dela, presli u drugi tabor i tako posteni i moralni nastavili da aplaudiraju danas,samo nekim drugim celnicima i sefovima.Obraz kao djon!!!A do guse su u interesu...Sramota.
| 0 0
Saša 67d
Molim urednika sajta da, ako je u mogućnosti, objavi iznos nanete štete budžetu SO Brus (Odšteta sudski troškovi advokatski troškovi). Unapred hvala!
| 9 -1
Saša 67d
I na čiji teret idu ti troškovi? Da li će se odbornici tadašnjeg saziva SO i predsednik SO postideti odluke koju su doneli suprotno zakonu? Da li će oni koji su glasali za ovakvu odluku isplatiti odštetu? Hoće li oni silni pravnici i pravobranioci isplatiti odštetu? Kako naplatiti odštetu za štetu koju načine te društvene štetočine koje nikome, nikada i sa svojom ličnom imovinom ne odgovaraju ? Treba razmisliti o tome da pre stupanja na javnu funkciju, svako lice imenovano ili postavljeno potpiše blanko menicu na svoju imovinu koja bi se aktivirala za nadoknadu štete prouzrokovane njihovim pogrešnim odlukama. Narodu prete i jure ga da plaća porez da bi tim srestvima plaćali sopstvene greške... Dokle bre više?
| 22 -3
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE