AC zgradaopstine

Aleksandrovac 13.09.2021. Na današnjoj sednici Skupštine opštine Aleksandrovac, kojom je predsedavao Slavoljub Miljković, za novog člana Opštinskog veća jednoglasno je izabrana Nadica Miljković iz Gornjeg Stupnja.

Miljkovićeva, koja pripada odborničkoj grupi SPS-JS, je na ovu dužnost izabrana na predlog predsednika opštine dr Mirka Mihajlovića.

Odbornici Župe razmatrali su i niz drugih pitanja za funkcionisanje opštine, i to: usvojili Izveštaj o šestomesečnom izvršenju budžeta opštine za ovu godinu, zatim kvartalni izveštaj o radu Opštinskog veća, kao i tromesečni izveštaj poslovanja JKSP „Aleksandrovac“ i JP Poslovni centar „Aleksandrovac-Župa“.

Parlamentarci Aleksandrovca doneli su Odluku o pribavljanju još jedne parcele u Novacima, na kojoj će biti izgrađeno Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Takođe su doneli i Odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora u Zavičajnom muzeju Župe, Muzeju vinarstva i vinogradarstva, Narodnoj biblioteci, kao i u Domu kulture „Milosav Buca Mirković“.

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili i Izveštaj o sprovedenim izborima za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine, te utvrdili Predlog sporazuma o saradnji sa opštinama u slivu Zapadne Morave, u oblasti smanjenja rizika od prirodnih katastrofa.

Na samom kraju sednice, nadležne Skupštinske službe dostavile su odgovore na pitanja odbornika.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE