Brus zgradaOpstine

Brus 12.11.2021. Opštinsko veće opštine Brus na sednici održanoj dana 13.10.2021. godine donelo je Rešenje o obrazovanju Žalbene komisije Opštinske uprave opštine Brus, objavljeno je u Službenom listu opštine Brus od 02. novembra 2021. godine.

Žalbena komisija Opštinske uprave opštine Brus radiće u sledećem sastavu:
- Branko Radivojević, dipl.pravnik, predsednik komisije    
- Branko Luković, advokat, član komisije i    
- Nikola Lekić, pravnik, član komisije.

Zadatak Žalbene komisije je da odlučuje o žalbama službenika u Opštinskoj upravi opštine Brus na rešenja kojima se odlučuje o njihovim pravima i dužnostima, kao i o žalbama učesnika internog i javnog konkursa.   Žalbena komisija primenjuje zakon kojim se uređuje opšti upravni postupak.

Komisija donosi Poslovnik o radu kojim se bliže određuje način, organizacija i uslovi rada Komisije i ima svoj pečat, u skladu sa zakonom kojim se uređuje pečat državnih organa.

Članovi Žalbene komisije imaju pravo na naknadu za rad shodno odredbama Odluke o naknadama za rad radnim telima i komisijama u organima, organizacijama i ustanovama opštine Brus ("Službeni list opštine Brus”, broj 9/2015).

Žalbena komisija najmanje jednom godišnje podnosi izveštaj o svom radu Opštinskom veću opštine Brus a predsednik i članovi Žalbene komisije imenovani su na mandat od 5 godina i mogu da budu ponovo imenovani.

Rešenje je stupilo na snagu danom donošenja i isto je objavljeno u "Službenom listu opštine Brus” i na zvaničnoj internet stranici opštine Brus, a stupanjem na snagu ovog Rešenja prestalo je da važi Rešenje Opštinskog veća opštine Brus broj 02-27/2020-III od 31.08.2020. godine.
izvor:Službeni list opštine Brus od 02.11.2021.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE