Brus parking240716 1

Brus 05.07.2022. Opština Brus planira da ove godine sprovede energetsku sanaciju stambenih objekata na teritoriji opštine kroz sedam mera.

Mera 1 – Zamena spoljnih prozora i vrata I drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajučim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za stanove, kuće i stambene zgrade.

Mera 2 – Postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, podova naa tlu I ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za porodične kuće I stambene zajednice, osim krovnog pokrivača i tavanica za porodične kuće i stambene zajednice.

Mera 3 – Postavljanje I nabavka materijala za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće.

Mera 4 – Nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas i/ili biomasu (drvni pellet, briket, sečka) grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stambene zajednice.

Mera 5 – Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela – radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće, stanove i stambene zgrade.

Mera 6 – Nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće.

Mera 7 – Nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode I prateće instalacije grejnog Sistema za porodične kuće.

Po konačnom izboru direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energatske sanacije stambenih objekata na teritoriji opštine Brus očekuje se raspisivanje poziva za građane koji su zainteresovani da konkurišu za neku od mera.

Podsetićemo, nakon sprovedenog Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike, kojim je Opštini Brus odobreno pravo na sredstva u visini od 5.000.000,00 dinara, u Arađelovcu je 11. marta potpisan Ugovor o finansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Sa predviđenim sredstvima u budžetu Opštine Brus od 5 miliona dinara ukupna sredstva za sufinsiranje energetske efikasnosti objekata stanovnika u bruskoj opštini su 10 miliona dinara kojima će biti sufinansirana polovina troškova dok će drugu polovinu finansirati vlasnici objekta koji steknu pravo posle sprovedenog konkursa.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE