Blace trotoari0722f

Blace 16.07.2022. Opština Blace je otpočela proces pripreme i izrade budžeta za 2023. godinu uputivši poziv svim građanima ove opštine i stručnoj javnosti da uzmu učešće u kreiranju opštinskog budžeta za narednu godinu dostavljanjem sugestija, predloga, ideja, projekata za finansiranje iz budžeta.

Novac u budžetu je novac svih građana, zbog čega je jako važno da građani budu uključeni u proces izrade budžeta opštine Blace, kao i da, u toku procesa izvršenja budžeta, imaju informacije da li se budžetski novac troši u skladu sa planiranim namenama i u cilju zadovoljenja potreba građana.

Budžet predstavlja najvažniji opštinski akt, koji se svake godine priprema, razmatra i usvaja u Skupštini opštine, na bazi srednjoročnih planova lokalne vlasti. Opštinske institucije su nadležne da ostvare direktan uticaj na kvalitet života svojih građana, počev od izgradnje puteva, trotoara, održavanja škola i vrtića, preko kapitalnih investicija, komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine, socijalne i zdravstvene zaštite, pa sve do subvencionisanja privredne, poljoprivredne, kulturne i sportske delatnosti.

Budžet, koji se izrađuje svake godine, u skladu sa realnim opštinskim prihodima, iz javne kase, određuje kakvi projekti i koje usluge će biti pružane građanima, zbog čega ga treba dobro preraspodeliti i zbog čega isti treba da predstavlja proizvod konsultacije sa građanima.

U skladu sa napred navedenim, obaveštavamo sve građane opštine Blace i svu zainteresovanu stručnu javnost da je Opština Blace, Opštinska uprava, Odeljenje za budžet, finansije, LPA i javne nabavke otpočelo proces pripreme i izrade Budžeta za 2023. godinu, javnim objavljivanjem i dostavljanjem budžetskim korisnicima, Uputstva za pripremu odluke o budžetu opštine Blace za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025.godinu br.III-03-400-1536/2022 od 15.07.2022.godine.

Pozivaju se svi zainteresovani građani, organizacije civilnog društva i sva druga zainteresovana stručna javnost, da uzmu učešće u kreiranju Budžeta opštine Blace za 2023. godinu, dostavljanjem sugestija, predloga, ideja, projekata za finansiranje iz budžeta, od opšteg interesa za našu lokalnu zajednicu.

Sve ideje, predlozi, mišljenja, sugestije su dobrodošli i isti mogu biti dostavljeni, u slobodnoj formi, na mejl adresu Odeljenja za budžet, finansije, LPA i javne nabavke: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili neposredno na pisarnici Opštinske uprave, najkasnije do 1. septembra 2022. godine." - navedeno je u pozivnom tekstu OU Blace - Odeljenje za budžet, finansije, LPA i javne nabavke


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE